Connect with us

Unde va fi cea mai înaltă clădire din Iași: va avea 95 metri (24 niveluri)

Aici va fi construită cea mai înaltă clădire din Iași

Investiții private

Unde va fi cea mai înaltă clădire din Iași: va avea 95 metri (24 niveluri)

Firma Daily Group SRL, cunoscută în special pentru afacerea cu automate de cafea Daily Caffe, și-a făcut publice intențiile privind proiectul imobiliar din Zona Industrială. Așa cum apix.ro a anticipat încă din luna martie 2018, proiectul firmei conduse de omul de afaceri sucevean Ioan Pavel este unul de amploare: cel puțin șapte blocuri trei cu 20 de etaje și patru cu 10 etaje. Între acestea, vor fi imobile cu un regim de înălțime de până în 2 etaje, cel mai probabil fiind vorba de spații comerciale.

Citește și EXCLUSIV apix.ro: Vine sau nu o criză imobiliară? Ce ne arată cifrele: scad vânzările de apartamente (analiză pe întreaga țară)

Amplasamentul investiției:

Citește și Topul celor mai înalte clădiri din Iași

Proiectul Daily Group SRL va schimba din temelii actuala destinație a zonei: amplasamentul este pe bd. Metalurgiei 4, pe un teren de 3,8 ha ce a aparținut fostului producător de vinuri Vinia SA. În prezent, zona este definită în Planul Urbanistic General drept una a „activităților productive”. Milionarul sucevean a cumpărat terenul, cu tot cu clădirile existente, pentru suma de aproape 2 milioane euro la o licitație ce a avut loc acum câțiva ani.

Citește și FOTO Cel mai mare mall din Moldova va fi la Iași și va avea fi înalt cât un bloc cu 8 etaje

Demersurile pentru proiectul imobiliar („ansamblu de birouri, locuințe și servicii conexe”) au început în 2017, apix.ro fiind prima publicație care a scris despre intenția firmei Daily Group.

Nu rata și Tot ce trebuie să știi despre autorizarea unei construcții

În proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) publicat de Primăria Iași se arată că înălțimea maximă a clădirilor va fi de 95 metri. În prezent, există doar un singur PUZ aprobat pentru un imobil mai înalt: pe str. Elena Doamna o clădire de 155 metri, plan inițiat de o firmă vasluiană și aprobat în 2009, dar, între timp, beneficiarul a intrat în insolvență. În prezent, terenul aparține omului de afaceri Cristin Zămosteanu, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din oraș. Zămosteanu, prin firma M.Chim, a demarat deja unele lucrări în zonă (cercetare arheologică).

Citește și FOTO Zona centrală a Iașului unde vor fi construite cele mai înalte clădiri din oraș

În schimb, proiectul Daily Group prevede construirea pe bd. Metalurgiei de blocuri cu subsol, parter, mezanin, 20 etaje și etaj tehnic (probabil, casa liftului), la un regim maxim de înălțime de 95 metri.

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, proiectul se află în faza de consultare publică, iar după încheierea acestei etape va intra în Comisia de urbanism. Ulterior, PUZ-ul va fi supus aprobării Consiliului Local pentru ca, în final, dacă va avea girul consilierilor locali, să fie emisă și autorizația de construire.

Citește și Ansamblurile imobiliare domină piața construcțiilor

Daily Group SRL este una dintre cele mai profitabile firme sucevene. În anul 2017, societatea a avut o cifră de afaceri de 29 milioane lei și un profit de 9,5 milioane lei.

Te interesează viitorul traficului din Iași? Află despre perspectivele de dezvoltare ale circulației rutiere în zone precum Păcurari, Alexandru cel Bun, Dacia, Aviației, Moara de Vânt, Zona Industrială și Bularga

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top