Connect with us

Lidl Canta: Ansamblul cu blocuri înalte a trecut primul hop în procesul de autorizare

Investiții private

Lidl Canta: Ansamblul cu blocuri înalte a trecut primul hop în procesul de autorizare

Gral Construct, companie patronată de omul de afaceri Gheorghe Achiței, a obținut primul aviz important în derularea proiectului imobiliar din jurul Lidl Canta: Comisia de specialiști de la nivelul Primăriei a decretat că proiectul este oportun și a eliberat avizul în acest sens.

Decizia a fost adoptată la începutul lunii mai, fiind făcută publică zilele acestea. „Construire ansamblu de birouri, comerț, servicii și locuințe colective”, este obiectul planului urbanistic zonal propus de Gral Construct. Odată obținut avizul de oportunitate, proiectul va putea parcurge celelalte etape din procesul de autorizare.

  • Așa cum APIX.ro a anunțat în premieră, terenul pe care va fi construit ansamblul Gral a fost achiziționat cu 3,5 milioane euro de la un fond american de investiții [citește detalii]

Pe teren se află 13 construcții care vor fi demolate, inclusiv cea a silozului (parter și 3 etaje). Potrivit informațiilor APIX.ro, în primă fază, vor fi construite trei blocuri la vest de magazinul Lidl. Acestea vor avea un regim maxim de înălțime cu subsol, parter, mezanin, 8 etaje și un etaj tehnic (casa liftului). Blocurile vor găzdui locuințe colective, iar la parter vor fi spații comerciale. Ansamblul va fi deservit de un număr de 158 de locuri de parcare, care vor fi amenajate la nivelul solului și în subsol.

Vezi și alte randări ale proiectului

În afară de cei 11.000 mp pe care investitorul îi are acum în proprietate, Gral Construct este în negocieri de a achiziționa alți aproape 6.000 mp, aflați în spatele magazinului Lidl. Această suprafață nu face acum obiectul PUZ-ului, ci va fi reglementată ulterior. Cel mai probabil, și pe acest teren vor fi propuse blocuri.

Omul de afaceri este cunoscut în special pentru proiecte derulate în zona șos. Iași – Voinești și aleea Tudor Neculai. În ianuarie 2019, Achiței a bifat o premieră pe piaţa imobiliară locală: a demolat o locuinţă colectivă mică în zona şos. Iaşi – Voineşti care fusese construită cu nerespectarea autorizaţiei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top