Connect with us

Proiectul Conest, de lângă Pădurea Cetățuia, are cale liberă spre aprobare

Investiții private

Proiectul Conest, de lângă Pădurea Cetățuia, are cale liberă spre aprobare

Proiectul imobiliar propus de compania Conest pe șos. Iași – Hlincea a fost avizat de către comisia de specialiști de la Primărie și a primit avizul de oportunitate. În context, amintim că o investiție similară în zonă a fost respinsă de Comisia de monumente istorice.

Odată ce a primit avizul de oportunitate, proiectul Conest intră în procesul firesc de avizare, singura problemă care ar putea să mai apară fiind tot la Comisia de monumente istorice, având în vedere că există un precedent în zonă. În schimb, la nivelul Primăriei, este de așteptat ca proiectul să meargă pe repede-înainte începând de la acest moment, după ce a stagnat timp de peste un an.

Realizarea unui complex rezidențial tip mixed-use (locuințe colective, comerț, birouri, spații pentru servicii, spații pentru agrement, parcare supraterană și subterană, funcțiuni complementare”, este obiectul planului urbanistic zonal (PUZ) propus de Conest.

Așa cum APIX.ro a relatat, o parte a terenului a făcut obiectul unui schimb de teren cu municipalitatea – în 2019, Conest a obținut circa 2.500 mp de teren de la Primărie: Patru afaceriști primesc 2,1 hectare de Primărie. La vremea respectivă, APIX.ro a arătat că schimbul avea la bază intenția Conest de a derula un nou proiect imobiliar, informație confirmată ulterior de certificatul de urbanism 1252/2021.

Acesta este terenul pe care Conest vrea să construiască: în stânga e Fortus, în dreapta e Pădurea Cetățuia. Comisia de monumente istorice a respins un proiect similar propus pe un teren din apropierea Bazarului

La acest moment, nu sunt cunoscute detalii despre PUZ întrucât Primăria Iași, spre diferență de alte primării, nu publică planurile urbanistice decât în momentul în care acestea ajung în faza de consultare publică.

Proiectul Conest a făcut obiectul mai multor discuții în cadrul Comisiei Tehnice de Urbanism, cea din care fac parte arhitecți și urbaniști. Anul trecut, comisia a amânat luarea unei decizii – dar, motivul nu este public, în condițiile în care ideea unui astfel de nivel de transparență la nivelul Primăriei este utopică.

Cel mai probabil, proiectul Conest va fi aprobat de către Primărie având în vedere influența majoră pe care constructorul o are asupra municipalității, compania fiind principala firmă abonată la contractele de lucrări lansate de Primărie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top