Connect with us

Veniturile constructorului „de casă” al Primăriei Iași au trecut pragul de 230 milioane lei

Constructori

Veniturile constructorului „de casă” al Primăriei Iași au trecut pragul de 230 milioane lei

Firma Conest a avut venituri de peste 230 milioane lei în cursul anului trecut, dar profitul a scăzut de trei ori față de recordul istoric din 2021, până la concurența sumei de 5,4 milioane lei. Conest este constructorul „de casă” al Primăriei Iași, în ultimii 10 ani câștigând licitații pe bandă rulantă la municipalitatea condusă de Mihai Chirica, fost angajat al companiei private în urmă cu peste 20 de ani.

Cu toate că numărul de contracte cu Primăria Iași a crescut în 2022, numărul angajaților Conest a scăzut – conform Ministerului de Finanțe, numărul mediu de angajați a fost de 417 salariați.

La finalul anului 2022, Conest avea disponibilități (bani în casierie și în conturi la bănci) în valoare de aproape 8 milioane lei. În paralel cu monopolul deținut pe lucrările majore la Primărie, Conest construiește fără probleme blocuri în diverse zone ale orașului.

Mai jos, câteva dintre contractele încheiate cu Primăria Iași în ultimul an:

  • modernizare stradă Aurel Vlaicu – 9,8 milioane lei
  • reabilitare cale de rulare limită Iași – rond Dancu – 11,6 milioane lei
  • modernizare șos. Bucium – 18,5 milioane lei [contractul a fost semnat în vara anului 2022, dar nici până în ziua de astăzi nu au început lucrările]
  • reabilitare monumentului Obeliscul cu Lei – un milion de lei
  • amenajarea unor drumuri de incintă la Tehnopolis – 7,1 milioane lei
  • realizarea unor stații electrice – 7,3 milioane lei
  • reabilitare Spital de Recuperare – 21,6 milioane lei
  • reabilitare rețele de termoficare – 56,7 milioane lei

Un calcul sumar arată că valoarea contractelor din ianuarie 2022 și până în prezent, încheiate între Conest și Primăria Iași, trece pragul de 130 milioane lei, sumă ce reprezintă circa 65% din cifra de afaceri a constructorului pe anul 2022 (200 mil. lei).

Anterior anului 2022, Conest a avut de asemenea lucrări majore contractate la Primăria Iași. Alte 100 milioane lei au fost contractate doar pentru reabilitarea unor tronsoane de cale de rulare pentru tramvaie.

Un alt contract în desfășurare vizează modernizarea Parcului din fața Teatrului Național. Contractul a fost semnat în august 2021, iar conform fișei de date a licitației, durata contractului era de 12 luni. Dar, Conest a început foarte târziu lucrările (iulie 2022, la aproape un an de la semnarea contractului!) și foarte probabil termenul de 12 luni oricum nu va fi respectat – proiectul nu a ieșit din faza de cercetare arheologică.

Între timp, Conest se pregătește să mai „prindă” fonduri la Primărie: este singur ofertant la licitația pentru refacerea pasajului Socola (35 mil. lei) și se numără printre cei patru ofertanți pentru restaurarea Colegiului Pedagogic (65 mil. lei).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Constructori

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top