Connect with us

Patru ofertanți pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic: Conest, Iasicon și două asocieri

colegiul pedagogic

Proiecte publice

Patru ofertanți pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic: Conest, Iasicon și două asocieri

Contractul de 65 milioane lei pentru restaurarea clădirii Colegiului Pedagogic și a cantinei a atras patru oferte, potrivit Primăriei. Evaluarea ar putea fi gata în această vară, iar lucrările vor dura 3 ani de la momentul semnării contractului.

Cei patru ofertanți sunt Conest, Iasicon, asocierea Grup Construcții Est – Ștef Invest și asocierea Katar Conneg – Mădbeton. Toate firmele enumerate au mai avut contracte cu Primăria Iași, dar, de departe, Conest a obținut cele mai multe lucrări publice în ultimii 10 ani.

Primăria a lansat licitația cu bani prevăzuți în bugetul local, dar, între timp, Guvernul a anunțat că va asigura finanțarea lucrărilor, Colegiul Pedagogic fiind inclus într-un program național de investiții în clădiri școlare cu risc seismic [vezi AICI lista școlilor incluse spre finanțare].

Vechimea construcțiilor este de peste 120 ani, iar expertizele tehnice realizate au arătat că structura de rezistență a corpurilor de clădire este afectată, motiv pentru care, recent, a fost dispusă și măsura de relocare activității de învățământ, la inițiativa guvernului, în contextul cutremurului major care a avut loc în Turcia.

Printre deficiențele constatate la clădire se numără:

  • degradări și avarii în pereți, fisuri verticale la intersecția pereților, fisuri la reazemarea planșeelor, elemente putrede, deformate și pe alocuri putrede la șarpantă și astereală, infiltrații de apă atât prin acoperiș, cât și prin pereți, la parter
  • seismele suferite în decursul anilor, de la darea în folosință, au fost în număr de 14 cutremure cu intensitate semnificativă, seisme în urma cărora construcțiile au suferit avarii grave
  • starea de degradare a elementelor nestructurale (finisaje, tâmplărie, învelitoare) și vechimea instalațiilor (termice, sanitare, electrice) fac dificilă desfășurarea procesului de învățământ și împiedică modernizarea școlii
  • lucrările de intervenție nefinalizate la aripa est, unde s-a început consolidarea structurii de rezistență în anul 2006, lucrările fiind sistate, construcția a rămas dezechilibrată din punct de vedere al rigidității (zone întărite, alternând cu zone neconsolidate)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top