Connect with us

VIDEO Tot ce trebuie să știi despre SRU: randări și imagini detaliate cu viitorul complex

Proiecte publice

VIDEO Tot ce trebuie să știi despre SRU: randări și imagini detaliate cu viitorul complex

Ministerul Sănătății (MS) a prezentat vineri modelul 3D arhitectural al viitorului Spital Regional de Urgență (SRU) Iași, ocazie cu care reprezentanții autorității centrale au detaliat facilitățile și componentele viitorului complex spitalicesc din zona Moara de Vânt.

SRU va fi construit pe un teren de 12 hectare, la circa 2,5 km de centrul Iașului, principalul acces urmând a fi asigurat dinspre bld. C.A. Rosetti. Cheltuielile operaționale se vor ridica la circa 75 milioane euro/an, în condițiile în care unitatea spitalicească va avea circa 3.000 de angajați. Lucrările la unitate ar urma să înceapă în toamna acestui an.

Principalele secții: Centrul pentru cap și gât (99 paturi), Centrul toracic (104 paturi), Centrul abdominal (275 paturi), Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă (75 paturi), Centrul de medicină internă (135 paturi), Centrul pentru mamă și copil (76 paturi). În primul an de funcționare estimarea MS este că vor fi 47.500 de internări continue și peste 100.000 de urgențe.

[click pe imagine pentru a o mări] Funcțiunea fiecărei clădiri din complex

Potrivit oficialilor MS, SRU va înlocui rolurile și va prelua responsabilitatea pentru toți pacienții acuţi și de urgență ai Spitalului Județean de Urgență „Sf. Spiridon“. SRU IAȘI va prelua și o parte din servicii de la alte spitale: Neurochirurgie, Pneumologie, Parhon, Spitalul de Copii și maternitatea „Elena Doamna”.

[click pe imagine pentru a o mări] Principalele accesuri la complex

SRU va fi un complex de clădiri cu un regim de până la 7 etaje, cu 850 de paturi, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

[click pe imagine pentru a o mări] Spitalul va avea propriul parc fotovoltaic

Fondurile pentru construirea sunt asigurate de Comisia Europeană, Guvern și Banca Europeană de Investiții. În total, valoarea proiectului se ridică la aproape 700 milioane euro (inclusiv TVA), fiind cea mai mare investiție a statului român la Iași de după Revoluție.

[click pe imagine pentru a o mări] Costurile estimate de proiectant pentru spital

Extras din prezentarea MS: secțiunile spitalului și numărul de paturi pe fiecare patologie în parte [descarcă documentul]

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top