Connect with us

A fost emisă autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență

Proiecte publice

A fost emisă autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență

Primăria Iași a eliberat autorizația pentru construirea Spitalului Regional de Urgență (SRU) într-un termen de peste 20 de zile de la depunerea documentației de către proiectantul desemnat de Ministerul Sănătății (MS).

Proiectantul are acum toate actele și avizele necesare, iar MS poate lansa o primă procedură de licitație care presupune devierea utilităţilor, lucrări pregătitoare, organizare de şantier şi săpătură generală. În zona Moara de Vânt vor fi realizate lucrări nivelare ale celor 12 hectare de teren, urmând a fi excavate peste 220.000 mc de pământ, conform estimărilor actuale.

Potrivit MS, primele lucrări în Moara de Vânt ar putea începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2023. În paralel, autoritatea centrală va face demersurile pentru lansarea licitației de construire, lucrările efective fiind programate a începe în prima parte a anului 2024.

Valoarea actualizată a proiectului de construire a SRU ajunge la circa 600 milioane euro, fiind cea mai importantă investiție a statului la Iași de după Revoluție. Finanțarea este asigurată prin intermediul fondurilor europene, unui credit la BEI (Banca Europeană de Investiții) și bani guvernamentali.

Noul Spital Regional de Urgență Iași – COVID-19 va înlocui infrastructura învechită și fragmentată a Spitalului Clinic Județean de Urgență Iași cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operațional de management de spital, financiar, administrativ și clinic, focalizat pe pacient.

SRU va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite și va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgență, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operație, servicii avansate de imagistică, radiologie intervențională, endoscopie, cardiologie intervențională, neuroștiințe etc. Astfel, spitalul este prevăzut a deveni un centru de nivel terțiar pentru rețeaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacienții critici și cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt, va integra tehnologii și practici medicale actualizate, abordări multidisciplinare, eficiente și sigure din punct de vedere clinic.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top