Connect with us

FOTO Cum va arăta Spitalul Regional de Urgență: varianta finală a machetei

Proiecte publice

FOTO Cum va arăta Spitalul Regional de Urgență: varianta finală a machetei

Odată cu emiterea autorizației de construire pentru Spitalul Regional de Urgență (SRU) Iași, compania care promovează proiectul, în baza unui contract semnat cu Ministerul Sănătății (MS), a publicat varianta finală a machetei: o randare care arată diferit față de celelalte publicate de-a lungul timpului.

În perioada următoare, MS va lansa prima licitație de lucrări pentru SRU, o investiție de 600 milioane euro. Prima etapă de lucrări presupune devierea utilităţilor, lucrări pregătitoare, organizare de şantier şi săpătură generală. Lucrările de construire a unității vor începe după organizarea unei alte licitații, o estimare pentru debutul acestora fiind primăvara anului 2024.

Vezi imaginea la dimensiuni mai mari

„Zeci de instituții și furnizori de servicii și sute de oameni au colaborat eficient pentru ca Spitalul Regional de Urgență Iași să devină realitate. Spitalul Regional de Urgenţă din Iași va avea 850 de paturi, heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților. Lucrările de construcție ar urma să înceapă în curând și estimăm că primii pacienți vor fi tratați acolo în anul 2027!”, se arată pe pagina de promovare a proiectului.

Valoarea actualizată a proiectului de construire a SRU ajunge la circa 600 milioane euro, fiind cea mai importantă investiție a statului la Iași de după Revoluție. Finanțarea este asigurată prin intermediul fondurilor europene, unui credit la BEI (Banca Europeană de Investiții) și bani guvernamentali.

Noul Spital Regional de Urgență Iași – COVID-19 va înlocui infrastructura învechită și fragmentată a Spitalului Clinic Județean de Urgență Iași cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operațional de management de spital, financiar, administrativ și clinic, focalizat pe pacient.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top