Connect with us

Licitațiile pentru capetele sectorului montan al A8 au fost suspendate: care este motivul?

Proiecte publice

Licitațiile pentru capetele sectorului montan al A8 au fost suspendate: care este motivul?

CNAIR a suspendat licitațiile pentru ambele loturi din autostrada A8 care sunt prevăzute a fi finanțate în cadrul A8, fiind vorba despre capetele sectorului montan: Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin Târgu Neamț (Moțca).

În ambele cazuri, decizia a venit după ce specialiștii CNAIR nu au reușit să răspundă în timp util la cele peste 700 de solicitări de clarificări la documentațiile de atribuire, respectiv întrebări adresate de către constructorii interesați să participe la procedură.

Rămâne de văzut în ce măsură răspunsurile CNAIR vor duce la modificări în documentațiile de atribuire sau dacă vreun constructor va contesta informațiile care vor fi furnizate de autoritatea centrală. Decizia de suspendare poate fi privită de bun augur întrucât alternativa era de a anula procedura și apoi relansată.

Cele două secțiuni din A8 scoase la licitație au o valoare estimată de circa 5 miliarde lei și o lungime de totală de peste 50 km. Secțiunile reprezintă capetele sectorului montan al A8, iar finanțarea este asigurată prin intermediul PNRR.

Porțiunea Leghin – Tg Neamț cuprinde și lucrări pe teritoriul județului Iași: 672 metri din această secţiune a autostrăzii vor fi construiţi pe teritoriul judeţului Iaşi, fără a include şi podul peste râul Moldova (534 metri), râu care delimitează judeţele Neamţ şi Iaşi (vezi aici traseul exact al secțiunii).

Unele surse media din București vorbesc despre o suspendare a licitațiilor pentru două săptămâni, în timp ce altele invocă cel puțin o lună.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top