Connect with us

Refacerea pasajului ACB: constructorii au primit un răgaz de încă o lună pentru a depune oferte

Proiecte publice

Refacerea pasajului ACB: constructorii au primit un răgaz de încă o lună pentru a depune oferte

Primăria Iași a prelungit, la solicitarea constructorilor interesați, termenul de depunere a ofertelor pentru reabilitarea pasajului Alexandru cel Bun, o investiție estimată la 70 milioane lei, fără TVA.

Noul termen este 24 martie, ceea ce înseamnă o lună de întârziere față de estimarea inițială. „Vă solicităm să aveţi bunăvoinţa acordării unui termen suplimentar de 20 zile lucrătoare pentru depunerea ofertelor, având în vedere complexitatea procedurii care implică un volum mare de muncă privind elaborarea ofertelor tehnice şi financiare, astfel încât să asiguraţi posibilitatea pentru cât mai mulţi operatori să intre în competiţie”, este solicitarea unui constructor, în baza căreia Primăria a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor.

Lucrările presupun reparaţii capitale asupra infrastructurii şi suprastructurii, inclusiv a căii de rulare pentru tramvaie. Pasajul are o lungime de peste 500 metri, iar partea carosabilă are o suprafaţă de 8.500 mp.

„Lucrările de consolidare la nivelul infrastructurilor pot fi realizate simultan cu lucrările de reabilitare executate la nivelul suprastructurii pasajului. O atenţie specială se va acorda lucrărilor de la nivelul infrastructurilor pe deschiderile peste calea ferată – acestea pot fi executate numai de societăţi de construcţii autorizate AFER cu personal specializat şi cu suficientă experienţă să execute lucrări la calea ferată, în cadrul unor închideri de linii”, se arată în caietul de sarcini.

Pasajul ACB a fost construit în perioada 1977 – 1980, iar un studiu tehnic întocmit în 2019 a relevat faptul că se impun lucrări de reabilitare a obiectivului. În ceea ce privește cealaltă licitație importantă lansată la început de an de Primăria Iași – refacerea pasajului Socola (35 mil. lei), în prezent se află în evaluare singura ofertă depusă, respectiv a unei asocieri conduse de Conest.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top