Connect with us

Conest s-a aliat cu doi milionari din Galați pentru reabilitarea pasajului Socola: o singură ofertă la licitație

pasajul socola iasi

Proiecte publice

Conest s-a aliat cu doi milionari din Galați pentru reabilitarea pasajului Socola: o singură ofertă la licitație

Un contract cu o valoare de peste 35 milioane lei, pus la bătaie de Primăria Iași, are o singură ofertă: cea a constructorului Conest, asociat cu firma Arcada Company, în condițiile în care asocierea are patru subcontractanți.

Celelalte companii parte din asociere sunt: Radaria (instalații electrice, Galați), Agnel Industry (construcții, Iași), Browse Construct (construcții, Neamț) și Aramis (instalații electrice, Iași).

În ceea ce privește asociatul Arcada Company, firma este cel mai mare constructor din Galați: în 2021, a avut o cifră de afaceri de circa 330 milioane lei, un profit un 72 milioane lei și un număr mediu de 700 de angajați. Compania este specializată în construcția de poduri și tunele, fiind deținută de doi milionari cunoscuți la nivel național: Mihai Humă și Spiru Mantu. Aceștia figurează în topul Forbes încă din anul 2011. Firma Arcada Company este cunoscută pentru numeroase contracte cu instituții ale statului, derulând și proiecte care au depășit 100 milioane euro.

Finanțarea lucrărilor de reabilitare și consolidare a pasajului Socola este asigurată intermediul programului „Anghel Saligny” (PNDL-3). O componentă importantă a proiectului constă în lărgirea pasajului la 5 benzi, cu o nouă bandă pe sensul Centru – Socola (banda I), care va fi destinată circulației spre bld. Poitiers. Astfel, banda II va fi dedicată exclusiv circulaţiei pe direcţia Socola, iar banda III va fi destinată atât direcţiei înainte, cât şi continuarea drumului pe strada Trei Fântâni.

Potrivit Primăriei, realizarea unei benzi suplimentare de circulaţie dedicate exclusiv circulaţiei pe sensul Centru – Socola se face în gabaritul existent al pasajului pentru a nu fi necesare expropieri de teren.

Data limită pentru evaluarea singurei oferte depuse este 1 iunie, dar este posibil ca o decizie în acest sens să fie luată mai devreme.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top