Connect with us

Pasajul Socola va fi reabilitat și lărgit: a fost lansată licitația de execuție a lucrărilor

pasajul socola iasi

Proiecte publice

Pasajul Socola va fi reabilitat și lărgit: a fost lansată licitația de execuție a lucrărilor

Primăria a lansat licitația pentru modernizarea pasajului Socola, o investiție estimată la peste 35 milioane lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată prin intermediul programului „Anghel Saligny” (PNDL-3).

Una dintre componentele importante ale proiectului constă în lărgirea pasajului la 5 benzi, cu o nouă bandă pe sensul Centru – Socola (banda I), care va fi destinată circulației spre bld. Poitiers. Astfel, banda II va fi dedicată exclusiv circulaţiei pe direcţia Socola, iar banda III va fi destinată atât direcţiei înainte, cât şi continuarea drumului pe strada Trei Fântâni.

Potrivit Primăriei, realizarea unei benzi suplimentare de circulaţie dedicate exclusiv circulaţiei pe sensul Centru – Socola se face în gabaritul existent al pasajului pentru a nu fi necesare expropieri de teren.

Municipalitatea așteaptă oferte la licitație până în ziua de 3 februarie 2023. Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni, în condițiile în care șantierul ar putea fi organizat până la jumătatea anului viitor.

Tipurile de lucrările care vor fi executate:

  • reabilitare pasaj pe toată lungimea sa (450 m)
  • montare suprastructură nouă (220 m)
  • modernizarea carosabil (10.560 mp)
  • modernizare trotuare (1.750 mp)
  • montare parapeți de siguranță (840 m)
  • consolidare suprastructură cu placă de suprabetoane
  • consolidarea infrastructuri
  • lărgire rampe de acces (230 m)

Pasajul superior Socola a fost construit în anul 1960 de către Antepriza Construcții Montaj nr. 2 – Brigada Iași, pe baza unui proiect tehnic întocmit de Institutul Județean de proiectare Iași. În anul 1985, pasajul a fost reabilitat, atât prin înlocuirea completă a suprastructurii, cât și lărgirea căii la 4 benzi de 3,5 metri lățime fiecare și 2 trotuare pietonale. Înlocuirea suprastructurii și lărgirea căii de pod și pe rampele de acces au impus și modificarea alcătuirii constructive a elevațiilor infrastructurilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top