Connect with us

Proiectantul SRU a solicitat autorizația de construire pentru spitalul regional

Aceste cutii cuprind documentația necesară avizării

Local

Proiectantul SRU a solicitat autorizația de construire pentru spitalul regional

Proiectantul Spitalului Regional de Urgență (SRU) a depus, miercuri, la Primărie, documentația pentru obținerea autorizației de construire a unității din Moara de Vânt, o primă licitație de lucrări urmând a fi lansată până în primăvară.

Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS), în primă instanţă vor fi executate lucrări pentru devierea reţelelor de utilităţi, organizare de şantier şi săpătură generală, cu termen de începere în aprilie 2023. Totuși, MS întârzie lansarea licitației: inițial, procedura de achiziție trebuie lansată până la finalul anului trecut.

Întârzierea lansării poate duce și la amânarea termenului de începere a lucrărilor, aspect de natură să tergiverseze și construirea spitalului, în condițiile în care MS și-a asumat faptul că lucrările la clădirea vor demara în februarie 2014.

Potrivit estimărilor reprezentanților MS, la SRU vor fi gestionate circa 45.000 de cazuri/an (internare continuă), 100.000 de urgențe și 258.000 de servicii ambulatorii. Așa cum APIX.ro a scris în trecut, cheltuielile operaționale sunt estimate la circa 75 milioane euro/an, în condițiile în care venitul anul estimat se ridică la peste 80 milioane euro/an.

SRU va fi un complex de clădiri cu 7 niveluri (subsol, parter și 5 etaje), în condițiile în care parcarea subterană va fi pe două niveluri – în total (cu tot cu locurile de la nivelul solului), vor fi peste 1.500 de locuri de parcare

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top