Connect with us

Calendarul construirii SRU: prima licitație de lucrări este pe punctul de a fi lansată

Randare a proiectului

Proiecte publice

Calendarul construirii SRU: prima licitație de lucrări este pe punctul de a fi lansată

Proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) intră, în sfârşit, pe un drum aparent ireversibil de implementare. Proiectarea obiectivului este finalizată parţial, iar finanţarea este asigurată în integralitate.

Noutatea este că, în cadrul proiectului, vor fi organizate două licitaţii de lucrări. Potrivit unui răspuns al Ministerului Sănătăţii (MS), la solicitarea ZDI, în primă instanţă vor fi executate lucrări pentru devierea reţelelor de utilităţi, organizare de şantier şi săpătură generală, cu termen de începere în aprilie 2023.

Potrivit informațiilor existente, această primă licitație urmează să fie lansată în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023. Odată ce vor începe lucrările pregătitoare, MS va avea undă verde să lanseze licitația pentru lucrările propriu-zise de construire a spitalului, iar această procedură este programată pentru organizare în cursul anului 2023, astfel încât lucrările să înceapă în februarie 2024.

Oficialii MS au subliniat că contractul de proiectare a fost semnat în martie 2022, cu un termen de execuţie de 12 luni. În schimb, documentaţia pentru prima fază a proiectului este finalizată. „Proiectantul a transmis către Ministerul Sănătăţii documente ce fac parte din Documentaţia Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire, precum şi un Proiect tehnic pentru devierea reţelelor de utilităţi, necesar a fi făcute pentru începerea lucrărilor. Totodată, proiectantul este în proces de obţinere a tuturor avizelor cerute prin certificatul de urbanism emis de Primăria Municipiului Iaşi”, se arată în răspunsul MS pentru ZDI.

Zilele trecute, la sediul municipalităţii, a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai multor instituţii implicate în analiza situaţiei utilităţilor şi, printre altele, au fost stabilite detaliile privind reţeaua stradală, aliniamentele altor obiective prevăzute în zonă în raport cu SRU şi amplasarea unor staţii de transformare. „Referitor la estimarea privind lansarea lucrărilor de execuţie, vă transmitem că acestea se vor desfăşura în două faze. Prima fază va cuprinde devierea utilităţilor, lucrări pregătitoare, organizare de şantier şi săpătură generală, estimată să înceapă în luna aprilie 2023, urmând ca faza a doua cu restul lucrărilor principale să înceapă în luna februarie 2024”, a mai transmis MS.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top