Connect with us

Proiectul Conest, de la liziera Pădurii Cetățuia, intră în avizare la Primărie

Investiții private

Proiectul Conest, de la liziera Pădurii Cetățuia, intră în avizare la Primărie

Un nou proiect imobiliar al firmei Conest intră în procesul de avizare la nivelul Primăriei Iași, fiind vorba despre un complex aflat la liziera Pădurii Cetățuia, într-o zonă în care, anterior, alte inițiative similare au fost respinse, așa cum APIX.ro a relatat în articole precedente.

„Realizarea unui complex rezidențial tip mixt-use: locuințe colective, comerț, birouri, spații pentru servicii, spații pentru agremente, parcare supraterană și subterană, funcțiuni complementare, șos. Iași – Hlincea”, este obiectul planului urbanistic zonal (PUZ) care a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței din această săptămâna a Comisiei de arhitecți de la nivelul Primăriei, cea care emite avize de oportunitate.

Acesta este terenul pe care Conest vrea să construiască: în stânga e Fortus, în dreapta e Pădurea Cetățuia. Anul trecut, Comisia de monumente istorice a respins un proiect similar propus pe un teren din apropierea Bazarului

Așa cum APIX.ro a relatat anterior, o parte dintre teren a făcut obiectul unui schimb de teren cu municipalitatea – în 2019, Conest a primit circa 2.500 mp de teren de la primărie: Patru afaceriști primesc 2,1 hectare de Primărie. La vremea respectivă, APIX.ro a arătat că schimbul avea la bază intenția Conest de a derula un nou proiect imobiliar, informație confirmată ulterior de certificatul de urbanism 1252/2021 și, acum, prin intrarea în circuitul de avizare a PUZ-ului la nivelul municipalității.

Anul trecut, amplasamentul figura pe bld. Poitiers, dar, așa cum APIX.ro a subliniat, de fapt terenul este pe șos. Iași – Hlincea, eroare îndreptată între timp. La acest moment, proiectul de PUZ al Conest încă nu este public, deși alte autorități locale din țară publică planurile urbanistice încă din această fază incipientă de avizare. [vom reveni asupra acestui proiect cu alte ocazii]

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top