Connect with us

Aviz favorabil pentru proiectul FEG de la ruinele casei poetului George Lesnea: acum o lună, planul urbanistic fusese respins

Investiții private

Aviz favorabil pentru proiectul FEG de la ruinele casei poetului George Lesnea: acum o lună, planul urbanistic fusese respins

Fundația Ecologică Green (FEG) a primit undă verde de la Comisia de monumente istorice pentru a construi o unitate cu spații de cazare pe ruinele casei poetului George Lesnea: amplasamentul este în zona din spatele clădirii Casa Modei, inclusiv acest imobil fiind în proprietatea FEG.

Decizia Comisiei vine la scurt timp după ce o analiză anterioară a proiectului a dus la respingerea planului urbanistic zonal propus de FEG. „Aviz favorabil cu cercetare/supraveghere arheologică”, este decizia Comisiei pentru proiectul care vizează „Construire spații de cazare conform PUZ aprobat prin HCL nr. 473/29.12.2011”.

APIX.ro a mai relatat faptul în hotărârea Consiliului Local invocată de FEG obiectul planului urbanistic este „spații de învățământ și birouri prin reamenajare construcție existentă” și nu construire de spații de cazare. Totuși, Primăria Iași a emis două certificate de urbanism în ultimul an în care obiectul proiectului vizează construirea de spații de cazare. Singura explicație ar fi că, printre utilizările admise din PUZ, ar figura și „spații de cazare” – planul urbanistic nu mai poate fi consultat public.

Odată ce a primit acest aviz, FEG poate depune acum la Primărie documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire și, ulterior, să înceapă lucrările. FEG este condusă de vicepreședintele PSD Iași, Cristian Stanciu.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top