Connect with us

Casa Negruzzi, fosta secție de Poliție din Păcurari, va intra în reparații: clădirea va găzdui o școală privată

FOTO: Pinterest/Claudiu Tudor Pavel

Repere istorice

Casa Negruzzi, fosta secție de Poliție din Păcurari, va intra în reparații: clădirea va găzdui o școală privată

Fundația Ecologică Green (FEG), patronată de politicianul și omul de afaceri Cristian Stanciu, a obținut autorizația de construire pentru lucrări de consolidare și reamenajare a clădirii monument istoric din str. Păcurari, casa Iacob Negruzzi, imobil în care a funcționat pentru o perioadă Secția II de Poliție.

„Proiectul propune consolidarea și reamenjarea construcției pentru funcțiunea de învățământ postliceal. Astfel, cele 2 încăpri de la subsol sunt destinate spațiilo tehnice (centrală termică, spațiu tehnic), la demisol și parter sunt spațiile destinate învățământului (săli de curs, grupuri sanitare), iar podul se reamenajează pentru spațiile destinate profesorilr (cancelarie, sala de ședine, birouri, grupuri sanitare)”, se arată în autorizația 2024/2022.

Potrivit actului citat, nu vor fi modificați indicatorii urbanistici și, în același timp, va fi păstrată actuala volumetrie a clădirii. În imobil a locuit Iacob Negruzzi, iar casa este cunoscută și pentru unele adunări ale „Junimii”. Clădirea a fost construită la începutul secolului XIX.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Repere istorice

To Top