Connect with us

Problemă pentru unul dintre cei mai bogați politicieni din Iași: autoritățile i-au respins un proiect imobiliar

Investiții private

Problemă pentru unul dintre cei mai bogați politicieni din Iași: autoritățile i-au respins un proiect imobiliar

Proiectul FEG de la ruinele casei poetului George Lesnea a fost respins de către Comisia de monumente istorice. Fără un astfel de aviz, proiectul nu poate avansa în procesul de autorizare. FEG se află în ultima etapă, cea de obținere a autorizației de construire.

Construire spații de cazare conform PUZ aprobat prin HCL nr. 473/29.12.2011”, este obiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) propus de către FEG pe str. Cloșca 16A (în spatele clădirii Casa Modei, deținută de aceeași entitate), fundație condusă de către vicepreședintele PSD Iași Cristian Stanciu și considerat unul dintre cei mai bogați politicieni din oraș.

Motivul pentru care Comisia de monumente a respins acest proiect încă nu sunt cunoscute public. Dar, anul trecut, APIX.ro relata de faptul că, deși invocă HCL 473/2011 pentru realizarea unei unități de cazare, în hotărârea menționată reglementează „spații de învățământ și birouri prin reamenajare construcție existentă”.

Totuși, Primăria Iași a emis două certificate de urbanism în ultimul an în care obiectul proiectului vizează construirea de spații de cazare. Singura explicație ar fi că, printre utilizările admise din PUZ, ar figura și „spații de cazare” – planul urbanistic nu mai poate fi consultat public.

Proiectul propus de FEG este la faza depunerii la Primărie a documentației tehnice de obținere a autorizației de construire.

În schimb, o altă firmă a lui Cristian Stanciu, Metcons Top SRL, a primit, în aceeași ședință a Comisiei, aviz favorabil. „Consolidare, compartimentari interioare, amenajari interioare si exterioare, schimbare de destinație din centrala termica în spații de invătământ”, este obiectul proiectului propus de Metcons Top pe str. Toma Cozma nr. 9. Imobilul este concesionat de la Primăria Iași.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top