Connect with us

Constructorul autostrăzii A7 a avut venituri de peste un miliard de EURO anul trecut: ce profit a avut grupul UMB

Constructori

Constructorul autostrăzii A7 a avut venituri de peste un miliard de EURO anul trecut: ce profit a avut grupul UMB

Cele trei companii-fanion ale omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au avut, în 2022, venituri totale de peste un miliard de euro (peste 5,5 miliarde lei) și un profit de peste 60 milioane euro (circa 300 milioane lei). În același timp, anul trecut, numărul de angajați a crescut cu aproape 1.200 de persoane.

În principal, este vorba despre firmele Tehnostrade SRL și Spedition UMB: în ambele firme, Umbrărescu are doar câte 1% din părțile sociale, restul fiind ale soției (principalul asociat, cu 89%) și fiilor săi (fiecare cu câte 5%). Cei mai mulți angajați sunt salariați ai Tehnostrade, în timp ce UMB are doar câteva zeci, dar cifra de afaceri este mai mare decât cea a Tehnostrade. În același timp, UMB a avut un profit de aproape 5 ori mai mare față de 2021.

La aceste două companii se adaugă și firma SA&PE Construct, cu 3 angajați, controlată tot de familia Umbrărescu, fără ca omul de afaceri să fie asociat în companie. Cele trei societăți au avut, în 2022, venituri de 5,5 miliarde lei, în condițiile unui profit net de circa 300 milioane lei.

Cele mai multe persoane sunt angajate pe firma Tehnostrade, iată cifrele:

  • veniturile firmei au fost de 1,7 miliarde lei (similar cu cifra de afaceri), iar cheltuielile de circa 1,6 miliarde lei, în condițiile unui profit net de aproape 150 milioane lei
  • la finalul anului 2022, Tehnostrade avea 3.423 de angajați, cu circa 1.200 de persoane mai mult față de 2021 și de trei ori mai mulți față de 2019 (1.170 angajați)
  • cifra de afaceri a crescut, în 2022, cu 40% față de anul 2021, iar numărul de angajați cu 52%, în timp ce profitul cu doar 4%

În ceea ce privește Spedition UMB, indicatorii financiari arată astfel:

  • veniturile firmei au fost de 2,2 miliarde lei (similar cu cifra de afaceri), în timp ce cheltuielile s-au ridicat la peste 2 miliarde lei, profitul net fiind de aproape 140 milioane lei
  • la finalul anului 2022, UMB avea doar 46 de angajați, cu 4 mai mult față de 2021
  • cifra de afaceri a UMB s-a dublat față de 2021, iar profitul a crescut cu peste 360%

În grupul de firme UMB intră și compania SA&PE Construct, parte din asocierea care și-a adjudecat lucrările pe A7, firma fiind deținută, în cote egale, de fiii omului de afaceri. SA&PE a avut o cifră de afaceri de 1,6 miliarde lei în 2022 și un profit de aproape 13 milioane lei, în condițiile în care are doar 3 angajați.

Amintim că grupul de firme UMB și-a adjudecat licitațiile pentru construirea a celei mai mari părți din autostrada A7 (peste 250 km dintre cei 320 km), între Foșcani și Pașcani. Pe sectorul ieșean, între Mircești și Pașcani, constructorul încă nu a început lucrările, în condițiile în care autorizația a fost emisă. De asemenea, grupul UMB are în lucru alți peste 150 km de autostradă în diverse zone ale țării.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Constructori

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top