Connect with us

Tudor Neculai: cum a fost modificat proiectul celor 11 blocuri cu până la 10 etaje? O nouă dezbatere publică

Investiții private

Tudor Neculai: cum a fost modificat proiectul celor 11 blocuri cu până la 10 etaje? O nouă dezbatere publică

Un proiect care a stârnit controverse anii trecuți revine în atenția publică cu un plan urbanistic ce a suferit modificări față de cele prezentate inițial, în urma protestelor persoanelor care locuiesc în vecinătate. Principala problemă a proiectului de atunci: regimul înalt propus într-o zonă preponderent de case.

Este vorba despre un proiect din Tudor Neculai care, în forma inițială, presupunea blocuri înalte (11) de până la 10 etaje. Acum, numărul de blocuri a scăzut, la fel și regimul de înălțime, iar printre funcțiunile ansamblului au apărut o grădiniță și un spațiu comercial de mari dimensiuni. Investiția aparține omului de afaceri Gheorghe Achiței, singurul investitor din Iași care și-a demolat o altă construcție pe care o ridicase ilegal.

Amplasamentul investiției

Noul plan urbanistic prevede două blocuri cu regim subsol, demisol, parter și 6 etaje, un spațiu comercial (parter) și două clădiri cu un regim de până la 2 etaje. „Construire locuințe colective, spații comerciale la parter, grădiniță, birouri și spații medicale”, este titlul noului plan urbanistic zonal.

Potrivit proiectului, principala cale de comunicație rutieră din zonă este Aleea Tudor Neculai care face legătura cu șos. Nicolina. Un acces spre amplasament va fi asigurat și prin Aleea Strugurilor, care ar urma să fie „redimensionată”.

Noua mobilare propusă de investitor: numărul de blocuri a scăzut, regimul la fel și au apărut o grădiniță și un spațiu comercial

„Vecinii amplasamentului studiat și populația din zonă au fost informați privind intenția proiectului prin prezentarea planului urbanistic zonal cu ajutorul afișelor de informare afișate la teren timp de peste 25 de zile calendaristice. Atât în timpul afișării cât și la data stabilită pentru dezbaterea publică a proiectului nu s-a prezentat nici un reclamant”, se arată în PUZ.

În schimb, cei interesați de proiect pot participa la dezbaterea organizată de Primărie în data de 5 iulie. Investitorul deține un teren cu o suprafață de aproape 18.500 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top