Connect with us

Ansamblul Cicoarei, cu blocuri de până la 20 etaje, poate intra spre aprobare în Consiliul Local

podul cicoarei iasi

Investiții private

Ansamblul Cicoarei, cu blocuri de până la 20 etaje, poate intra spre aprobare în Consiliul Local

Primăria Iași a emis raportul de informare cu privire la construirea unui ansamblu imobiliar în Cicoarei, în fața Spitalului Arcadia, etapă care consfințește încheierea procedurii de consultare publică, următorul pas fiind dezbaterea în Consiliului Local (CL) a planului urbanistic zonal și, ulterior, obținerea de către beneficiar a autorizației de construire.

Proiectul presupune construcția a 14 blocuri: 6 cu 12 etaje, 6 cu 15 etaje și 2 cu 20 de etaje. În plus, fiecare tronson de bloc va avea și penthouse-uri. În varianta din 2018, numărul de blocuri era mai mare, dar erau în special imobile cu 4 sau 6 etaje.

Acesta este amplasamentul – ansamblul de locuințe are acces dinspre Alexandru cel Bun pe noul pod inaugurat recent de Primăria Iași

În planșa urbanistică pot fi observate nu mai puțin de 5 girații propuse în încercarea de a fludiza circulația: trei în incintă și două pe stradela Sofia Nădejde. Estimarea beneficiarului este vor fi amenajate 1.800 de apartamente – suprafața construită desfășurată a locuințelor fiind de peste 127.000 mp. În cadrul capitolului privind asigurarea accesului la rețele de utilități este estimat că în viitorul ansamblu vor locui circa 4.500 de persoane.

Fiecare bloc va avea, pe lângă numărul de etaje menționat mai sus, două niveluri în subteran și parter. În ceea ce privește numărul de locuri de parcare, în PUZ sunt prevăzute 1.915 de locuri: 1.680 vor fi în subteran (ar fi a doua cea mai mare parcare subterană din Iași, după cea de la Palas) și 235 de locuri la nivelul solului. Blocurile vor ocupa 14.726 mp, circulațiile și parcările 11.042 mp, iar pe alți 11.042 mp vor fi amenajate spații plantate.

Planșa urbanistică a proiectului

Beneficiarul actual al proiectului este firma Proaktiv Communication din Brașov. Așa cum APIX.ro a dezvăluit acum câțiva ani, compania are legătură cu omul de afaceri George Steinberg (cetățean israelian). Între timp, Steinberg a intrat oficial ca asociat în firmă. Totuși, surse din piața imobiliară spun că proiectul va fi implementat de alte persoane care vor intra în premieră pe piața locală a imobiliarelor, dar asupra acestui aspect vom reveni când vom avea informații precise.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top