Connect with us

Cicoarei: Ansamblu de blocuri cu 12, 15 și 20 de etaje – 4.500 de locatari în 1.800 de apartamente

podul cicoarei iasi
Amplasamentul terenului este în stânga podului Cicoarei

Investiții private

Cicoarei: Ansamblu de blocuri cu 12, 15 și 20 de etaje – 4.500 de locatari în 1.800 de apartamente

Proiectul major din Cicoarei, de lângă Arcadia, revine în atenția publică: planul urbanistic zonal (PUZ) va fi dezbătut public la sediul Primăriei pe 27 aprilie. Față de varianta de acum câțiva ani, proiectul a suferit modificări radicale. Două investiții ale Primăriei se potrivesc de minune cu proiectul: construirea podului peste Bahlui și intenția de a supralărgi stradela Sofia Nădejde, principalele căi de acces la amplasament.

Noul proiect presupune construcția a 14 blocuri: 6 cu 12 etaje, 6 cu 15 etaje și 2 cu 20 de etaje. În plus, fiecare tronson de bloc va avea și penthouse-uri. În varianta din 2018, numărul de blocuri era mai mare, dar erau în special imobile cu 4 sau 6 etaje.

Amplasamentul investiției

În planșa urbanistică pot fi observate nu mai puțin de 5 girații propuse în încercarea de a fludiza circulația: trei în incintă și două pe stradela Sofia Nădejde. Estimarea beneficiarului este vor fi amenajate 1.800 de apartamente – suprafața construită desfășurată a locuințelor fiind de peste 127.000 mp. În cadrul capitolului privind asigurarea accesului la rețele de utilități este estimat că în viitorul ansamblu vor locui circa 4.500 de persoane.

Fiecare bloc va avea, pe lângă numărul de etaje menționat mai sus, două niveluri în subteran și parter. În ceea ce privește numărul de locuri de parcare, în PUZ sunt prevăzute 1.915 de locuri: 1.680 vor fi în subteran (ar fi a doua cea mai mare parcare subterană din Iași, după cea de la Palas) și 235 de locuri la nivelul solului. Blocurile vor ocupa 14.726 mp, circulațiile și parcările 11.042 mp, iar pe alți 11.042 mp vor fi amenajate spații plantate.

Podul Cicoarei se află în stânga imaginii

„Zona dispune de rezerve importante de potențial, cuprinzând o zonă rezidențială ce are nevoie de astfel de facilități, precum cele propuse prin prezentul PUZ. Construirea unui nou pod rutier peste Bahlui și realizarea unei noi artere cu două benzi pe sens deschid o perspectivă de dezvoltare a zonei căreia i se suborsonează și prezenta documentației”, se precizează în PUZ.

Beneficiarul actual al proiectului este firma Proaktiv Communication din Brașov. Așa cum APIX.ro a dezvăluit acum câțiva ani, compania are legătură cu omul de afaceri George Steinberg (cetățean israelian). Între timp, Steinberg a intrat oficial ca asociat în firmă. Totuși, surse din piața imobiliară spun că proiectul va fi implementat de alte persoane care vor intra în premieră pe piața locală a imobiliarelor, dar asupra acestui aspect vom reveni când vom avea informații precise.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top