Connect with us

Calea Chișinăului: Va fi construit un hotel cu 22 de niveluri, peste drum de Silk

Investiții private

Calea Chișinăului: Va fi construit un hotel cu 22 de niveluri, peste drum de Silk

Hotel Orizont SRL are în construirea unei unități de cazare în zona Calea Chișinăului, peste drum de Silk District, clădire care va avea 22 de niveluri: 3 în subteran, demisol, parter, mezanin, 15 etaje și un etaj tehnic.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va fi dezbătut public la sediul Primăriei pe 22 aprilie, conform unui anunț al municipalității. Amplasamentul este lângă actuala parcare a Leroy Merlin, iar terenul a făcut, în trecut, obiectul unui schimb cu Primăria Iași, decis prin hotărârea Consiliului Local.

Amplasamentul investiției

Terenul pe care intenționează Hotel Orizont să construiască clădirea are o suprafață de peste 2.600 mp. „Apart-hotel cu funcțiuni mixte, birouri, servicii, spații comerciale și parcare subterană”, este obiectul PUZ-ului publicat spre consultare publică.

„Oportunitatea principală o reprezintă prezenţa amplasamentului în vecinătatea unor căi de circulaţie de trafic municipal major, a dotărilor edilitare precum şi situarea amplasamentului adiacent unei zone în continuă dezvoltare. În acest spaţiu ar fi oportună dezvoltarea unor funcţiuni ce pot da o dinamică a spaţiului vizual perceput de-a lungul bulevardului Tudor Vladimirescu si Calea Chisinaului”, se precizează în proiectul de PUZ.

Plan de încadrare a imobilului în zonă (centrul imaginii – cercul roșu). În planșă sunt evidențiate și celelalte proiecte imobiliare din zonă, iar unele clădiri vor avea o înălțime de peste 100 metri. În cazul Hotelului Orizont, clădirea va avea o înălțime de 68 metri

Imobilul va ocupa 40% din teren (circa 1.000 mp), în timp ce circulațiile auto, aleile, parcări și platforme circa 900 mp. Pe o suprafață de aproape 700 mp vor fi amenajate spații plantate.

În ceea ce privește circulația, vor fi o serie de noi amenajări în intersecție, modificări care vor fi făcute de către Prime Kapital, investitorul de la Silk District. În prezent, pe teren nu există construcții, iar terenul nu este împrejmuit. În schimb, pe teren este o platformă betonată asfaltată și există un drum de legătură secundar între Calea Chișinăului și parcarea Leroy Merlin.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top