Connect with us

O firmă din Vaslui va construi centrul „Cicoarei”

Proiecte publice

O firmă din Vaslui va construi centrul „Cicoarei”

Primăria Iași va semna în curând contractul de execuție pentru construirea centrului multifuncțional „Cicoarei”, potrivit reprezentanților instituției. În acest sens, municipalitatea a avut în analiză două oferte depuse de asocierea Con Ted Company – Rimoldo Consulting Group și de către firma Katar Conneg (Vaslui).

Contractul a avut o valoare estimată de 12,5 milioane lei, fără TVA, a fost atribuit către firma Katar pentru suma de 11,9 milioane lei. Fondurile sunt asigurate prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Centrul multifuncțional va fi construit pe strada Sofia Nădejde (fostă Cicoarei), suprafața terenului studiat pentru Planul Urbanistic Zonal fiind de 7.700 metri pătrați, din care 15% vor reprezenta spații verzi. Noua construcție va avea un regim de înălțime P + 4E (cu o înălțime maximă 20 de metri de la cota terenului natural în aria construită).

În cadrul centrului vor fi organizate spaţii pentru activităţi educative dedicate dezvoltării copiilor şi tinerilor care locuiesc în cartierul Cicoarei şi în zonele învecinate. Astfel, proiectul prevede construirea unei săli de spectacole cu o capacitate de 120 de locuri, a unei săli de sport cu peste 150 de locuri în tribună, de săli de IT și audiții muzicale, a unei biblioteci etc.

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top