Connect with us

Blocul Agroindustriala, de lângă intersecția Bucium-Poitiers, intră din nou la vot în Consiliul Local

sedinta consiliu local iasi

Investiții private

Blocul Agroindustriala, de lângă intersecția Bucium-Poitiers, intră din nou la vot în Consiliul Local

Consilierii locali vor dezbate, miercuri, mai multe proiecte urbanistice, în contextul în care unele dintre acestea au fost amânate sau respinse în ședința precedentă, din luna octombrie. Proiectele sunt susținute de alianța de guvernare locală (PNL-PMP) și, de data aceasta, au șanse să fie aprobate.

În ședința precedentă, proiectele nu au fost aprobate întrucât PNL și PMP nu dețineau majoritatea în plen, lipsindu-le un singur vot. Reuniunea de miercuri a Consiliului Local (CL) va fi atipică din acest punct de vedere: vor fi vacantate posturile ocupate anterior de doi consilieri demisionari de la USR, iar proiectele vor putea, în această ședință, să fie aprobate doar cu 13 voturi.

Acest lucru este posibil pentru că majoritatea se raportează la numărul consilierilor în funcție, iar la ședința din 29 noiembrie vor fi doar 25 de consilieri în funcție, față de componența obișnuită de 27 de membri. Astfel, orice proiecte (mai puțin inițiativele privind vânzarea de terenuri) pot fi adoptate cu o majoritate de 13 voturi – în cazul în care nu va lipsi vreun consilier din cadrul alianței, atunci proiectele de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pot fi aprobate fără probleme.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt 11 proiecte de PUZ, dar nu este exclus să apară și alte proiecte pe lista suplimentară. Printre acestea se numără și proiecte care au fost respinse sau amânate în ședințe precedente.

Principalele proiecte vizează construirea blocului Agroindustriala cu 60 de apartamente de pe șos. Bucium, la doi pași de intersecția Bucium – Poitiers și a unui complex cu 30 de vile în Vișan, pe un teren cu o suprafață de 1,5 hectare. Alături de aceste inițiative vor mai intra în dezbaterea CL în special proiecte care vizează construirea de vile sau hale în zone precum: Bucium, Zona Industrială și Copou.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top