Connect with us

Zeci de apartamente vor fi amenajate într-un bloc cu 6 etaje, la doi pași de intersecția Bucium-Poitiers [randări]

Investiții private

Zeci de apartamente vor fi amenajate într-un bloc cu 6 etaje, la doi pași de intersecția Bucium-Poitiers [randări]

Un investitor vrea să modifice un proiect care a primit girul consilierilor locali în anul 2020: Agroindustriala Bucium nu mai vrea clădire de birouri, ci vrea să construiască un bloc care va putea găzdui cel puțin 60 de apartamente, conform estimărilor APIX.ro.

Amplasamentul se află la mai puțin de 200 metri de intersecția Bucium – Poitiers – Trei Fântâni. Peste drum de acest teren este în pregătire o afacere imobiliară a unui consilier USR (Iulian Hușanu). Agroindustrială un bloc cu două niveluri în subteran, parter și 6 etaje. Și consilierul USR a vrut, inițial, 6 etaje la clădirea pe care o va construi firma sa, dar, între timp, au apărut 3 etaje în plus în forma finală a proiectului.

Amplasamentul se află în vecinătatea uneia dintre cele mai problematice intersecții din oraș

Agroindustrială Bucium are în proprietate circa 2.700 mp, iar, în 2020, a obținut aviz favorabil pentru construirea unei clădiri de birouri. „Pentru adăugarea funcțiunii de locuire colectivă și modificarea înălțimii maxime admise trebuie elaborat un plan urbanistic zonal”, se arată în documentația care a intrat în avizare la nivelul Primăriei și care a fost consultată de APIX.ro. Proiectul de PUZ păstrează și funcțiunea de birouri pentru imobil, dar rămâne de văzut care va fi ponderea fiecărei funcțiuni.

Randare a clădirii

Potrivit bilanțului teritorial, clădirea va ocupa circa 1.100 mp din terenul disponibil. Alți 126 mp ar urma să fie cedați domeniului public pentru completarea carosabilului șos. Bucium, arteră care va intra în curând în proces de modernizare, iar proiectul prevede supralărgiri acolo există această posibilitate.

Peste drum va construi și un consilier USR (pe parcela de pe latura nordică a fostului terenului sportiv – imaginea din PUZ este mai veche, acum terenul sportiv nu mai există)
O altă randare din proiectul de PUZ
Blocul va fi construit după ce Primăria va finaliza modernizările din zonă (șos. Bucium, pasajul Socola), în PUZ prevăzându-se anul 2028 ca termen de execuție
Schița urbanistică a proiectului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top