Connect with us

Lucrările la șos. Bucium încep în această săptămână: cum va fi afectată circulația?

Proiecte publice

Lucrările la șos. Bucium încep în această săptămână: cum va fi afectată circulația?

Lucrările pentru modernizarea șos. Bucium vor începe în această săptămână, a anunțat primarul Mihai Chirica, în ședința Consiliului Local (CL) de luni, 29 mai. Contractul de lucrări a fost semnat încă din luna august 2022. În această vară, ar urma să înceapă lucrări și la pasajul Socola, singura ofertă depusă la licitație fiind încă în evaluare. În total, investiția totală pentru cele două obiective trece pragul de 10 milioane euro.

În această săptămână încep lucrările pe șos. Bucium, până la Vultur, paralel cu lucrările de pe pasajul Socola. Nu vom întrerupe circulația, nu ne putem permite, și nu avem nici capacitatea de deviere pe alte străzi pentru că nu există”, a declarat primarul Mihai Chirica, răspunzând la o interpelare a consilierul USR Răzvan Timofciuc.

Cu toate că contractul de lucrări pentru șos. Bucium a fost semnat încă din vara anului 2022, autorizația de construire a fost emisă abia în luna martie 2023. „Lucrările vor începe după organizarea de șantier și după ce Comisia de Circulație va stabili restricțiile și modificările în circulația rutieră”, spune Primăria într-un comunicat, la data emiterii autorizației. Termenul de execuție este de 19 luni.

În ce constau lucrările de pe șos. Bucium

Lungimea șoselei este de 3.436 metri, de la intersecția cu bulevardul Poitiers până la intersecția cu stradela Păun. Sistemul rutier este din îmbrăcăminte asfaltică și se află într-o stare avansată de degradare, cu fisuri, crăpături, tasări și denivelări, producând disconfort participanților la trafic.

Investiția presupune, printre altele, modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium și modernizarea instalației de iluminat. Podul Bucium asigură continuitatea şoselei peste cursul de apă Vămăşoaia – podul are o lungime de 19 metri şi o lăţime de 20 metri, conform proiectului.

Cei 324 de stâlpi de beton vor fi dezafectați și vor fi înlocuiți cu 202 stâlpi metalici cu o înălțime de 9,5 metri. Pentru realizarea iluminatului se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse led.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top