Connect with us

Contractul de modernizare a șos. Bucium a fost semnat în august 2022, iar abia în martie 2023 a venit autorizația

Local

Contractul de modernizare a șos. Bucium a fost semnat în august 2022, iar abia în martie 2023 a venit autorizația

Primăria a anunțat joi că a fost emisă autorizația de construire pentru modernizarea șos. Bucium, în condițiile în care contractul de execuție a fost semnat în august 2022 și, în continuare, termenul de începere a lucrărilor nu este clar definit.

Odată ce lucrările vor începe, termenul de execuție este de 19 luni. „Lucrările vor începe după organizarea de șantier și după ce Comisia de Circulație va stabili restricțiile și modificările în circulația rutieră”, spune Primăria într-un comunicat fără să ofere public o zi estimată pentru demararea lucrărilor.

În prezent, Primăria are în evaluare și singura ofertă depusă pentru reabilitarea pasajului Socola, fiind vorba tot despre Conest, care s-a aliat cu o firmă din Galați pentru acest proiect.

Citește și Ce tipuri de lucrări vor fi făcute la pasajul Socola [reparații capitale]

În ce constau lucrările de pe șos. Bucium

Lungimea șoselei este de 3.436 metri, de la intersecția cu bulevardul Poitiers până la intersecția cu stradela Păun. Sistemul rutier este din îmbrăcăminte asfaltică și se află într-o stare avansată de degradare, cu fisuri, crăpături, tasări și denivelări, producând disconfort participanților la trafic.

Investiția presupune modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium, modernizarea instalației de iluminat, precum și amenajarea de piste de biciclete. Podul Bucium va fi modernizat și lărgit, de la patru la cinci benzi de circulație.

Cei 324 de stâlpi de beton vor fi dezafectați și vor fi înlocuiți cu 202 stâlpi metalici cu o înălțime de 9,5 metri. Pentru realizarea iluminatului se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse led.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top