Connect with us

PMI pregătește reabilitarea podului Nicolae Iorga: a fost semnat contractul de proiectare

Local

PMI pregătește reabilitarea podului Nicolae Iorga: a fost semnat contractul de proiectare

Primăria Iași a semnat un contract pentru proiectarea lucrărilor de modernizarea a podului Nicolae Iorga, pod care traversează râul Bahlui și asigură conectarea zonelor Cantemir, Gară și Alexandru cel Bun.

Contractul are o valoare de 225.000 lei, fără TVA, iar firma Pod-Proiect SRL are termen șase luni să predea documentația tehnică. Conform Primăriei, podul prezintă zone cu degradări ale betonului și armăturilor care se agravează periodic.

„Podul a fost construit în anul 1972, din beton armat și beton precomprimat. Lungimea podului este de 48 metri. Partea carosabilă are o lățime de 20 metri și 2 trotuare de 3 m. Aparatele de reazem sunt metalice. Podul are elevații masive din beton armat cu fundații indirecte pe coloane forate și îmbrăcăminte din beton asfaltic”, este descrierea obiectivului.

Specialiștii municipalității spun că dacă acest pod nu ar fi refăcut, atunci există inclusiv posibilitatea scoaterii din funcțiune, în contextul agravării degradărilor, o măsură care ar aduce probleme majore de trafic în zonă.

„Prin aplicarea soluțiilor propuse de proiectant, se are în vedere menținerea funcționalității podului, decongentionarea traficului, auto și pietonal și siguranța circulației pentru vehiculele care traversează podul”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Pod-Proiect SRL are termen 6 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice. Ulterior, indicatorii tehnico-economici vor fi avizați de Consiliul Local și, în final, Primăria va putea lansa licitația de execuție a lucrărilor, în condițiile în care va asigura și fondurile necesare.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top