Connect with us

Lucrările la pasajul Frumoasa vor fi scoase din nou la licitație: contractul actual va fi reziliat

Așa arată acum pasajul Frumoasa

Local

Lucrările la pasajul Frumoasa vor fi scoase din nou la licitație: contractul actual va fi reziliat

Constructorul care și-a adjudecat contractul de reabilitare a pasajului pietonal Frumoasa nu a reușit să ducă la bun sfârșit lucrarea: a avut 12 luni la dispoziție (contractul a fost semnat în martie 2022), dar a solicitat Primăriei rezilierea contractului.

Valoarea de adjudecare a contractului a fost de circa un milion de lei, iar constructorul desemnat a fost firma BMS Holding Enterprise SRL. Potrivit Primăriei, compania nu a făcut față lucrărilor din cauza creșterii prețurilor la materiale de construcție.

Prezentăm mai jos punctul de vedere integral al Primăriei, transmis de purtătorul de cuvânt al municipalității, Sebastian Buraga:

„Creșterea excesivă a prețurilor materialelor de construcții din ultimul an de zile a dus la imposibilitatea încadrării în bugetul licitat, executantul înştiinţând Primăria că dorește rezilierea contractului. S-au căutat soluții de rezolvare a situației, inclusiv prin actualizarea prețurilor în conformitate cu legislaţia în vigoare. Înştiinţarea ne-a fost transmisă la finalul anului trecut.

Prin urmare, având în vedere cererea constructorului, am făcut demersurile necesare pentru rezilierea contractului şi vom scoate din nou la licitație lucrările de reabilitare şi modernizare a Pasajului Frumoasa. Acest lucru se va petrece în următoarele 3 săptămâni. Acum lucrăm la inventarul de lucrări efectuate şi vom analiza sumele datorate efectiv. Până în prezent, nu am efectuat nicio plată către constructor.

La cererea noastră, constructorul şi-a asumat că o să lase pasajul în stare de funcționare”, a comentat Sebastian Buraga.

Cum arată acum pasajul Frumoasa:

Imaginea preluată de la Ziarul de Iași

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top