Connect with us

Primul pas pentru pasajul peste calea ferată de la Lețcani: licitație lansată pentru studiu de fezabilitate

iesire letcani spre podu iloaiei

Local

Primul pas pentru pasajul peste calea ferată de la Lețcani: licitație lansată pentru studiu de fezabilitate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o licitație pentru realizarea de studii de fezabilitate în cazul mai multor pasaje preconizate a fi construite în țară, iar unul dintre loturi face referire la traversarea denivelată a căii ferate de la Lețcani, pasaj care va asigura și virajul spre Dumești.

Valoarea estimată a contractului este de circa 750.000 lei, fără TVA.

„Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de siguranță rutieră prin scăderea numărului de accidente rutiere produse pe DN28. Obiectivul specific este de a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie, prin descongestionarea traficului traficului pe DN28, îmbunătățind astfel și conectivitatea la nivel regional. Îmbunătățirea condițiile de circulație la nivel de rețea rutieră națională de transport inclusiv sub aspect de siguranță rutieră, reducerea emisiilor poluante, reducerea costurilor de operare”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit caietului de sarcini, proiectantul va întocmi următoarele documentații:

  • studiul de fezabilitate (inclusiv o expertiză tehnică întrucânt lucrările se conectează la o structură existentă)
  • proiect pentru obținerea autorizației de construire
  • acordare de asistență tehnică pentru întocmirea documentației de atribuire a contractului de realizare proiect tehnic și execuție lucrări

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

To Top