Connect with us

Două oferte pentru proiectarea pasajului de pe Europeană, din zona Metro

Proiecte publice

Două oferte pentru proiectarea pasajului de pe Europeană, din zona Metro

CNAIR a primit două oferte pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent intenției de construire a unui pasaj pe drumul european, din zona Metro, în locul girației actuale de la intersecția cu varianta ocolitoare a Iașului.

Potrivit informațiilor CNAIR, cele două oferte au fost depuse de către firmele Total Business Land din Alba Iulia (în asociere cu o companie din Turcia) și TQM Management SRL (Iași). Valoarea contractului ajunge la aproape 800.000 lei, iar termenul de execuție este de 6 luni.

„Obiectivul specific este de aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie, prin descongestionarea traficului pe DN 28, îmbunătățind astfel și conectivitatea la nivel regional”, se arată în caietul de sarcini.

„În prezent, în zona intersecției există un sens giratoriu provizoriu. Circulația rutieră  în zona intersecției se realizează prin sensul giratoriu și prin intermediul semnalizării rutiere verticale și orizontale și se desfășoară cu dificultate din cauza valorilor mari de trafic înregistrate zilnic în zona intersecției”, se mai precizează în document.

Potrivit sursei citate, proiectantul va trebui să propună cel puțin două variante constructive de pasaj rutier denivelat și va recomanda cea mai bună soluție dintre acestea.

În această zonă ar urma să fie construit pasajul

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top