Connect with us

Plan: pasaj rutier pe Europeană, lângă Metro, în locul sensului giratoriu care face legătura cu șoseaua de centură

Proiecte publice

Plan: pasaj rutier pe Europeană, lângă Metro, în locul sensului giratoriu care face legătura cu șoseaua de centură

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenționează să construiască un pasaj rutier denivelat pe drumul european, zona Metro, în locul sensului giratoriu provizoriu care face legătura cu șoseaua de centură. Deocamdată, CNAIR a lansat o licitație pentru elaborarea documentației tehnice.

„Obiectivul specific este de aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie, prin descongestionarea traficului pe DN 28, îmbunătățind astfel și conectivitatea la nivel regional”, se arată în caietul de sarcini.

În această zonă ar urma să fie construit pasajul

Proiectul are ca scop elaborarea studiului de fezabilizate și a proiectului pentru autorizarea lucrărilor de autorizare în vedere construirii unui pasaj rutier denivelat. Valoarea contractului ajunge la aproape 800.000 lei, iar termenul de execuție este de 6 luni.

Pe zona amplasamentului propus, DN 28 are 3 benzi de circulație, iar DN 28D are 2 benzi de circulație și benzi de încadrare. Conform caietului de sarcini, în intersecție apar des blocaje și accidente rutiere, iar pasajul poate contribui la reducerea sau chiar eliminarea acestora.

„În prezent, în zona intersecției există un sens giratoriu provizoriu. Circulația rutieră  în zona intersecției se realizează prin sensul giratoriu și prin intermediul semnalizării rutiere verticale și orizontale și se desfășoară cu dificultate din cauza valorilor mari de trafic înregistrate zilnic în zona intersecției”, se mai precizează în document.

Potrivit sursei citate, proiectantul va trebui să propună cel puțin două variante constructive de pasaj rutier denivelat și va recomanda cea mai bună soluție dintre acestea.

Printre documentele pe care le va întocmi proiectantul, se numără și un studiu de trafic și un audit privind siguranța circulației. „La proiectarea pasajului se va avea în vedere o durată de viață de cel puțin 100 de ani”, se arată în caietul de sarcini. Conform calendarului stabilit de CNAIR, studiul de fezabilitate trebuie finalizat în 4 luni de la data semnării contractului, iar în celelaltele 2 luni va fi elaborat proiectul pentru autorizarea lucrărilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top