Connect with us

Prima autostradă a Iașului: desemnarea câștigătorului s-a amânat cu o săptămână

Proiecte publice

Prima autostradă a Iașului: desemnarea câștigătorului s-a amânat cu o săptămână

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amânat luarea unei decizii privind construcția primei autostrăzi din județul Iași (cca 30 km între Mircești și Pașcani, parte din A7) până pe 30 decembrie, potrivit informațiilor disponibile în sistemul național de achiziții publice, consultate de APIX.ro.

Porțiunea între Mircești și Pașcani a fost scoasă la licitație de execuție la pachet cu alte două sectoare (Săucești – Trifești și Trifești – Gherăești), împreuna acestea formând tronsonul Bacău – Pașcani, parte din autostrada A7. Dacă în cazul sectorului ieșean decizia a fost amânată, pentru celelalte două sectoare câștigător a fost declarat grupul de firme UMB, grup condus de către omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Dacă nu vor exista contestații, iar UMB va semna contractele pentru cele două loturi, atunci va fi făcută o economie de 1,4 miliarde lei la licitație, în condițiile în care ofertele financiare declarate câștigătoare au avut următoarele valori:

  • Săucești – Trifești (30,3 km) – ofertă de 1,63 miliarde lei față de 2,4 miliarde lei estimată de CNAIR, rezultând o economie de aproape 780 milioane lei. UMB a licitat la circa 67% din costurile estimate de CNAIR
  • Trifești – Gherăești (19 km) – ofertă de 1,27 miliarde lei față de 1,9 miliarde lei estimată de CNAIR, rezultând o economie de peste 620 milioane lei. UMB a licitat la tot la circa 67% din costurile estimate de CNAIR

În context, amintim că, în cazul sectorului Mircești – Pașcani (cca 30 km), valoarea estimată de CNAIR este de 2,6 miliarde lei. Dacă UMB a licitat tot la 67%, atunci oferta financiară ar fi de 1,75 miliarde lei. Toate sumele enumerate mai sus nu cuprind TVA.

La licitația pentru sectorul ieșean au mai depus oferte:

  • asocierea Danlin XXL – Intertranscom Impex (jud. Neamț)
  • Nurol Insaat Ve Ticaret Anonima Sirketi (Turcia)
  • IC Ictas Insaat Sana Yi e Ticaret AS (Turcia)
  • Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Tic. AS (Turcia)
  • Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS (Turcia)
  • Mapa Insaat ve Ticaret Anonima Sirketi (Turcia)
  • Automagistral Pivden (Ucraina)

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top