Connect with us

Au început lucrările la autostrada A7: primii 30 km vor fi construiți între Mizil și Pietroasele

Proiecte publice

Au început lucrările la autostrada A7: primii 30 km vor fi construiți între Mizil și Pietroasele

CNAIR a predat joi, 11 august, amplasamentul către asocierea de constructori care vor lucra la primul sector din autostrada A7, respectiv între Mizil și Pietroasele (cca 30 km), cu termen de execuție 20 de luni. În context, amintim că pe 15 septembrie vor fi deschise ofertele pentru tronsonul Bacău – Pașcani, 30 km din acest sector fiind pe teritoriul Iașului.

„Organizarea de șantier este operațională, iar constructorul bulgar din Asociere aduce zilnic din Bulgaria utilaje în completarea celor puse deja la dispoziție de constructorul român”, a declarat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, pașii următori, premergători construcției, constau în deminări, descărcări arheologice, pregătirea amplasamentelor pentru cele 20 de poduri, drumuri tehnologice și decopertare strat vegetal.

„Gropile de împrumut au fost identificate încă de la faza de Studiu de Fezabilitate și sunt acum la dispoziția antreprenorului. După finalizarea acestor operațiuni, asocierea româno-bulgară începe construcția propriu-zisă. Proiectul finanțat prin PNRR (1,24 miliarde de lei – fără TVA) trebuie finalizat în 20 de luni (2024)”, a mai spus Grindeanu.

Liderii asocierii câștigătoare sunt firmele Coni SRL (România) și Trace Group Hold PLC (Bulgaria), alături de subcontractanții: Elektra Invest (București), Eckon (Teleorman), TerraSilva (Dolj), Danavi (Iași), Institutul de Arheologie Vasile ParvanEPC – Consultanță de Mediu (București), Viaponte Rom (București) și CIS Gaz (Mureș).

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top