Connect with us

UMB va executa primul sector din autostrada Bacău – Pașcani, parte a A7: economie de un miliard lei la licitație

Trafic

UMB va executa primul sector din autostrada Bacău – Pașcani, parte a A7: economie de un miliard lei la licitație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat câștigătorul primului lot din licitația de execuție a autostrăzii Bacău – Pașcani, respectiv 30 km pe porțiunea Săucești – Trifești (jud. Bacău și Neamț) care vor fi construiți de grupul de firme UMB, condus de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Potrivit șefului CNAIR, UMB a avut o ofertă de 1,6 miliarde lei cu aproape un miliard de lei mai puțin față de valoarea estimată de autoritatrea contractantă (2,4 miliarde lei). APIX.ro a consultat informațiile referitoare la celelalte două sectoare (Trifești – Gherăești și Mircești – Pașcani), evaluarea financiară având ca termen vineri, 23 decembrie. Pentru sectorul ieșean, contractul are o valoare estimată la 2,6 miliarde lei. Recent, surse citate de Asociația Pro Infrastructură au susținut că UMB va lucra și pe celelalte două porțiune ale tronsonului Bacău – Pașcani.

Click pentru a mări imaginea

„UMB Spedition a câștigat contractul pentru construcția unui nou lot al A7 (Autostrada Moldovei), finanțat prin PNRR! Pentru cei 30,3 km ai lotului 1 al sectorului de autostradă Bacău-Pascani (Săucești-Trifești), constructorul român are la dispoziție 30 de luni și 1,63 de miliarde de lei (fără TVA). Contractul include constructia a 34 de poduri și pasaje dar și a unui viaduct de o complexitate tehnica ridicata (567 metri) și poate fi semnat după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații”, a anunțat șeful CNAIR Cristian Pistol.

Traseul autostrăzii A7 în județul Iași tranzitează teritoriul administrativ aferent localităților Mircești, Hălăucești, Mogosești – Siret, Stolniceni – Prăjescu și Pașcani. În cea mai parte, traseul este în zone extravilane. Pentru asigurarea accesului către alte rute, proiectanții (spaniolii de la Acciona) au stabilit trei noduri rutiere.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Trafic

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top