Connect with us

Podul care scurtează drumul ieșenilor spre mare, aproape de inaugurare – imagini din dronă

Proiecte publice

Podul care scurtează drumul ieșenilor spre mare, aproape de inaugurare – imagini din dronă

Lucrările la podul de la Brăila au intrat pe ultima sută de metri, gradul de execuție fiind de 95%, iar o dată estimată pentru darea în explotare este finalul lunii iunie, potrivit Ministerului Transporturilor, atunci când vor fi gata, parțial, și drumurile de legătură (stadiu actual – 75%).

Podul este asfaltat, iar în aceste zile este demontat „catwalk-ul” (pasarele de acces). Conform MT, sunt în lucru instalarea parapetelor de protecție și semnalizartea rutieră. Lucrările au început în vara anului 2018 și, inițial, trebuia finalizat în anul 2022.

Podul suspendat va avea o lun­gime totală de 1.974,30 metri, o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de 489,65 metri și 364,65 metri. Ga­baritul pe verticală al podului va fi de 38 metri de la nivelul de inundaţii maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigaţie pe Dunăre. Lăţimea totală a podului suspendat de la Brăila va fi de 31,70 metri.

Calea pe pod va avea 22,00 metri şi va fi alcătuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 metri lăţime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 metri lăţime, două acos­tamente de 1,50 metri lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de trei metri. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţio­nale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având lăţimi de câte 2,80 metri fiecare.

Contractul de lucrări a fost adjudecat la finalul anului 2017 de consorțiul iAstaldi SPA – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. Lucrarea are loc la actualul punct de trecere cu bacul de la Smâr­dan.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top