Connect with us

VIDEO A început asfaltarea podului de la Brăila: imagini din dronă

Proiecte publice

VIDEO A început asfaltarea podului de la Brăila: imagini din dronă

Lucrările de construire a podului de la Brăila care, printre altele, va scurta și drumul ieșenilor spre mare, au intrat pe ultima sută de metri. Proiectul și-a depășit deja termenul de execuție (trebuia finalizat anul trecut), dar important este că, în această vară, podul ar putea fi dat în folosință, având în vedere stadiul avansat.

Amintim că podul suspendat are o lun­gime totală de aproape 2.000 metri, o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de circa 490 metri și 365 metri. Ga­baritul pe verticală al podului va fi de 38 metri de la nivelul de inundaţii maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigaţie pe Dunăre. Lăţimea totală a podului suspendat de la Brăila va fi de aproape 32 metri.

Proiectul privind execuția podului de la Brăila este unul dintre cele mai mari implementate în țară, de după Revoluție. La finalul lucrărilor, podul se va numără printre cele mai mari din Europa. Contractul de lucrări, finanțat cu fonduri europene, a fost adjudecat la finalul anului 2017 de consorțiul iAstaldi SPA – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. Lucrarea are loc la actualul punct de trecere cu bacul de la Smâr­dan.

În prezent, constructorul lucrează și pe drumurile de legătură, dar aici stadiul este de doar 60%, iar, conform specialiștilor, există riscul ca podul să fie finalizat înainte de realizarea acestor drumuri. Totuși, o mobilizare mai puternică a constructorului va elimina acest risc.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top