Connect with us

Patru clădiri sunt propuse în zona Antibiotice: un hypermarket și trei imobile de birouri

Investiții private

Patru clădiri sunt propuse în zona Antibiotice: un hypermarket și trei imobile de birouri

Compania Petro Grup (PEG) își completează portofoliul imobiliar de la Iași cu un prim proiect în zona de comerț, servicii și birouri: pe un teren cu o suprafață de peste 2,5 ha, amplasat în zona Antibiotice, va construi patru clădiri care vor avea aceste funcțiuni.

Imobilele vor avea un regim mic de înălțime: parter, un etaj și un al doilea etaj tehnic, la o înălțime maximă de 12 metri. APIX.ro a mai scris despre acest proiect în trecut, dar noutatea este că Primăria a publicat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), astfel că investiția ar putea fi aprobată de plenul Consiliului Local (CL) în vara aceasta.

Amplasamentul investiției (click pe imagine pentru o mări)

Terenul este format din două parcele: una are o suprafață de circa 20.500 mp, iar cealaltă de peste 5.000 mp. Conform propunerii de mobilare urbansitică, pe primul teren va fi construit un singur imobil care va ocupa jumătate din suprafața disponibilă, iar funcțiunile vor fi spații comerciale, birouri și alte activități conexe. Pe cealaltă parcelă, vor fi ridicate trei clădiri (cu funcțiuni identice).

Schiță din PUZ-ul PEG: pe parcela unde figurează un singur imobil, cea mai probabilă destinație este cea de hypermaket

Accesul către amplasament este propus din drumul european, care se învecinează cu terenul pe latura nord-estică. Locurile de parcare vor fi amenajate la nivelul solului, dar numărul necesar va fi stabilit la momentul întocmirii documentației pentru obținerea autorizației de construire.

  • PEG este unul dintre cele mai mari companii de dezoltare imobiliare din Iași. Până la proiectul din zona Antibiotice, PEG a livrat 1.200 de apartamente prin intermediul altor proiecte implementate. Un număr similar de locuințe va cuprinde noul ansamblu din zona Păcurari – Rediu.
Schița urbanistică (click pe imagine pentru o mări)

Zona de lângă Antibiotice va suferi modificări importante în următorii ani, în condițiile în care vor sunt în pregătire proiecte de amploare atât cu specific rezidențial, cât și industrial. Printre cele mai importante investiții amintim de centrul logistic Kauflandparcul logistic Pro Investparcul logistic Synergy, extinderea parcului Soloparcul industrial Lețcani și altele. De asemenea, peste drum de Antibiotice sunt în construcție ansambluri rezidențiale, iar, în cazul unor proiecte, apartamentele au fost deja date în folosință.

În apropierea investiției PEG sunt construite sau în pregătire investiții în parcuri industriale și logistice

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top