Connect with us

Detalii în premieră despre centrul logistic întins pe 27 ha, din Miroslava, în care este implicat și fondatorul Superbet

Investiții private

Detalii în premieră despre centrul logistic întins pe 27 ha, din Miroslava, în care este implicat și fondatorul Superbet

Parcul logistic propus de Synergy Logistic SRL a ajuns în pragul de obținere a autorizației de construire: dezbaterea asupra raportului de mediu va fi în luna iunie și nu este exclus ca, în iulie, să fie emis actul. Centrul va fi implementat etapizat: în două faze pe 13,4 ha și, pe termen mediu și lung, pe alte 14 ha.

Amintim că în dezvoltarea proiectului, așa cum APIX.ro a mai relatat, sunt implicați unii dintre cei mai importanți „jucători” de pe piața logistică de la nivel național, aliați cu investitori care dispun de resurse financiare importante. Printre ei se numără și fondatorul Superbet.

Parcurile iniţiate de Primăria Miroslava şi cele patru proiecte private din jurul acestora (BorgWarner, Proinvest, Kaufland şi Synergy) înseamnă circa 200 hectare de hale industriale şi de logistică.

Proiectul se va desfăşura în două etape, la final urmând a rezulta un centru logistic cu funcţiunea de producţie şi producţie uşoară, depozitare şi spaţii administrative. În total, o suprafaţă construită de peste 60.000 mp. În primă fază, Synergy vrea aprobarea amenajării unei hale cu o amprentă la sol de 30.000 mp. Grupul are în proprietate un teren cu o suprafaţă de 13,6 hectare, la vest de Parcul Industrial I.

Din această suprafaţă, 4,4 hectare sunt rezervate fazei II de implementare. Potrivit bilanţului teritorial, circulaţiile şi parcările vor ocupa peste 23.000 mp, spaţiile verzi alţi 27.000 mp, în timp ce spaţiile libere de construcţii vor fi pe 11.000 mp.

„Clădirea propusă este de tip industrial. Funcţiunea principală este aceea de hală de depozitare mărfuri generale (produse nealimentare), cu depozitare de înălţime. Funcţiunea secundară este aceea de birouri şi spaţii administrative. Acestea vor face parte din volumul general al corpului şi se vor constitui în etaje parţiale sau subîmpărţirea pe înălţime a spaţiului interior”, se arată în documentaţia de mediu.

Structura de rezistenţă a construcţiei propuse va fi realizată din cadre mixte, în principal din elemente prefabricate, iar pereţii exteriori vor fi din panouri sandwich. În ceea ce priveşte circulaţia, accesul la hală va fi făcut pe latura de est a amplasamentului, prin intermediul drumurilor interioare din incinta Parcului Industrial I, căi de acces care asigură legătura cu drumul european şi centura Iaşului.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. Suplimentar faţă de cele 13,6 ha, Synergy mai deţine alte circa 14 ha, teren care se învecinează direct cu viitorul centru logistic al Kaufland, dar această suprafaţă este rezervată pentru o extindere pe termen mediu şi lung.

Pe termen lung, există potenţialul unei dezvoltări industriale în toată zonă cuprinsă între Leţcani şi Miroslava, de la fabrica de prelucrare a aluminiului şi, respectiv, până după Antibiotice, întreaga zonă având peste 800 hectare, în condiţiile în care în cea mai mare parte este vorba despre teren neconstruit. Suprafaţa este mai mică faţă de cartierul Bularga – Zona Industrială, care, potrivit evidenţelor Primăriei, ajunge la peste 1.200 ha, dar este dublă faţă de cea a cartierului Păcurari (400 ha).

Cine sunt investitorii

Noul parc propus la sud de centrul Kaufland va fi implementat de grupul Synergy, patronat de oamenii de afaceri Huseyin Karali şi Savas Gunata. În portofoliul companiei există deja investiţii similare făcute în România, Georgia, Germania, Polonia şi Turcia.

În proiect par a fi implicaţi şi oamenii de afaceri Dragic Sacha şi Ionuţ Dumitrescu: compania Element Logistic & Industrial Investments SRL, patronată de aceştia, are o ipotecă pe cea mai mare parte a terenurilor Synergy în valoare de peste 2 milioane euro. Sacha este fondatorul casei de pariuri Superbet, iar Dumitrescu este cunoscut pentru dezvoltări imobiliare. În toamna anului 2021, cei doi anunţau că s-au asociat pentru a construi o reţea naţională de logistică într-un termen de 4 ani, şi nu este exclus ca în planul lor să fie inclus parcul de la Miroslava, având în vedere conexiunile acestora cu Synergy.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top