Connect with us

Un grup german care construiește o fabrică la Iași a avut comenzi de 600 milioane euro anul trecut

Investiții private

Un grup german care construiește o fabrică la Iași a avut comenzi de 600 milioane euro anul trecut

Grupul Grenzebach, activ la nivel internațional, cu sediul central în Hamlar, Germania, a înregistrat o valoare record a comenzilor în cursul anului trecut, de aproape 600 milioane euro, conform unui comunicat al companiei remis redacției Apix.ro.

Grenzebach are în construcție la Iași, pe șos. Iași – Tomești, o fabrică care va impune Iașul pe harta internațională a grupului ca un hub pentru afacerile europene din industria sticlei, a construcțiilor și a intralogisticii.

Apix.ro redă mai jos comunicatul primit la redacție:

Cifrele prezentate de Dr. Steven Althaus, CEO al Grenzebach Group, arată că toate domeniile de activitate ale grupului de companii au contribuit la o dezvoltare pozitivă și au depășit așteptările.

Cifrele în detaliu: Grupul Grenzebach a înregistrat 597 de milioane de euro, cea mai mare valoare a comenzilor din istoria companiei. Comparativ cu anul 2021, deja puternic, comenzile au crescut cu 71%. Obiectivul companiei a fost depășit cu 15% față de anul precedent. Cifra de afaceri a întregului grup a depășit, de asemenea, anul 2021 și a fost cu 14% mai mare decât anul trecut, ajungând la 365 de milioane de euro. Rezultatul operațional (EBIT) a fost, de asemenea, peste așteptări. La acestea se adaugă și ponderea solidă în continuare a capitalului propriu. La data bilanțului, acesta era de peste 60%. Fluxul de numerar din activitățile de exploatare a fost din nou clar pozitiv.

Aceasta este fabrica pe care grupul german o are în construcție la Iași [randare]

Althaus: “Grenzebach dă semne de creștere continuă. Suntem mândri că am reușit să depășim recordul în ceea ce privește comenzile primite, în special în condiții precum Covid, criza ucraineană și blocajele de livrare. Succesele din ultimii ani financiari arată că orientarea noastră strategică globală și investițiile în tehnologii cheie și parteneriate puternice au dat roade. Expertiza noastră și proximitatea față de client sunt esențiale pentru succesul nostru.” De peste 60 de ani, grupul global de companii sprijină clienții din toate industriile cu tehnologii și soluții de automatizare.

Creșterea numărului de comenzi pe piețele de bază

În ultimii ani, Grenzebach a beneficiat din nou de cererea mare de tehnologii și soluții pentru industria sticlei si pentru sistemele fotovoltaice. Acest domeniu a înregistrat o creștere de 29%. Liderul mondial de piață a avut succes și cu inovații precum un nou cuptor de recoacere pentru îmbunătățirea eficienței energetice și a calității sticlei. Gama de produse a fost extinsă pentru a include linii de produse de ultimă generație și tehnologii sustenabile.

De asemenea, s-a înregistrat o creștere de 29% a comenzilor în sectorul materialelor de construcții. Motivul pentru aceasta a fost activitatea intensă de investiții în întreaga industrie a materialelor de construcții. Acest lucru a dus la creșterea cererii de sisteme de calcinare și de plăci de gips-carton, precum și de componente individuale – de exemplu, pentru uscătoare sau mixere adiționale. În plus, a existat o crestere a cererii pentru soluții de optimizare energetică, cum ar fi uscătoarele de temperatură joasă sau cuptoarele electrice de topire. Althaus: “Standardele de calitate și cunoștințele de specialitate ale Grenzebach au fost cheia pentru a reacționa rapid la aceste cerințe de piață și la cererile clienților. Împreună cu clienții noștri, ne-am concentrat pe subiectele potrivite.”

Cu o creștere de peste 44%, Grenzebach este acum unul dintre principalii furnizori de pe piața intralogisticii. Sectorul de automatizare, în special, a înregistrat vânzări puternice. În plus, Grenzebach și-a sporit prezența pe piață ca furnizor de sisteme intralogistice în domeniul “intralogisticii personalizate” și a înregistrat o cerere stringentă la nivel mondial.

Războiul din Ucraina și consecințele

Grenzebach a fost, de asemenea, afectat de războiul din Ucraina și de sancțiunile asociate din partea Rusiei și a Belarusului. De exemplu, prin restricții în ceea ce privește tranzacțiile de plată, serviciile de livrare și de asamblare și călătoriile de afaceri. Dr. Steven Althaus: “Urmărim cu mare îngrijorare războiul din Ucraina și am reacționat în consecință. Acționăm întotdeauna împreună cu partenerii și clienții noștri. Cu considerație și orientați spre viitor.”

Extinderea continuă a activității de servicii

Grupul de companii și-a extins în mod continuu serviciile în 2022. A meritat, deoarece acest domeniu a crescut cu 23%. Althaus: “Cu Grenzebach, clienții noștri găsesc un partener de călătorie de încredere pe parcursul întregului ciclu de viață al sistemelor și soluțiilor lor”.

Locații globale, tehnologii și investiții durabile

Grupul Grenzebach a investit zece milioane de euro în cercetare și dezvoltare în anul financiar 2022, la fel ca în anul precedent. Grupul vede potențial în eficiența energetică în procesele de producție, economia circulară și energiile regenerabile.

Prin urmare, Grenzebach a intensificat dezvoltarea și avansarea produselor și tehnologiilor în 2022. În Germania, de exemplu, compania a furnizat linii de producție pentru cea mai mare fabrică de panouri termoizolante din fibre din lume și a demonstrat expertiza sa în fabricarea de materiale izolante organice din materii prime regenerabile. De asemenea, grupul de companii a luat măsuri suplimentare pentru a atinge obiectivul propriu al companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și neutralitatea climatică.

Deschiderea facilităților de producție ale Grenzebach Envelon Gmby în orașul bavarez Hamlar este o dovadă în plus că angajamentul “Made in Germany” și promisiunea de a oferi soluții durabile și inovatoare pentru tranziția energetică sunt transpuse în realitate. Numeroasele premii vorbesc în favoarea spiritului de inovație și a sustenabilității fatadelor activ solare ale cladirilor, care oferă soluții estetice, funcționale și economice și promovează autarhia.

De asemenea, Grenzebach a mai făcut un pas spre o regionalizare progresivă în Europa. Capacitățile de producție ale locației din Iași, România, care aparține Grupului Grenzebach din 2019, sunt în curs de dublare. Extinderea a început în mod oficial în 2022, cu o ceremonie de inaugurare. Finalizarea este planificată pentru toamna anului 2023. Vor fi create aproximativ 100 de noi locuri de muncă în producție și inginerie.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top