Connect with us

Șeful Indiana vrea să intre în legalitate cu complexul de agrement din comuna Victoria

Investiții private

Șeful Indiana vrea să intre în legalitate cu complexul de agrement din comuna Victoria

Agrement Victoria SRL a început demersurile pentru intrarea în legalitate cu lucrările executate la complexul de agrement construit pe raza comunei Victoria, pe un teren de aproape un hectar. Însă, o primă tentativă în acest sens a fost respinsă de către Consiliul Județean (CJ).

Amintim că, în aceeași comună, și familia președintelui CJ Costel Alexe a construit ilegal parcul tematic (Arcaland) de la Sculeni și nici până în ziua de astăzi nu a fost autorizat.

„Amenajare tobogane și jocuri acvative, extindere clădire spațiu depozitare și refuncționalizare în grupuri sanitare și bar, împrejmuire bazine piscine, bazine SPA, clădire SPA, clădire vestiare, clădire acces incintă și împrejmuire teren – lucrări executate fără AC (autorizație de construire, n.r.) – nu poate fi utilizat întrucât contravine prevederilor Legii 350/2001”, este obiectul certificatul de urbanism nr. 106/2023 eliberat de către CJ. Precizarea din final face referire că actul urbanistic nu poate fi utilizat la obținerea autorizației de construire.

Complexul de agrement din Victoria este deținut de omul de afaceri Marian Crețu, cel care mai deține Hotelul Indiana din Independenței și restaurantul Moara de Foc din Păcurari. Afacerea din comuna limitrofă Iașului se bazează pe găzduirea de evenimente, dar zona este dotată și cu facilități precum terenuri sportive, săli de fitnes, locuri de cazare și săli de conferințe.

În context, de remarcat că nici familia președintelui CJ Costel Alexe nu a fost mai „norocoasă”: în luna martie 2023, CJ a emis un aviz nefavorabil pentru firma Corporex (deținută în acte de fosta soție a actualului șef al CJ) care a vrut să realizeze „o instalație provizorie de alimentare cu apă din râul Prut a bazinelor ce aparțin societății”. Întreg complexul Arcaland, al familiei Alexe, a fost construit ilegal, așa cum a dezvăluit „Ziarul de Iași” în cursul anului trecut.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top