Connect with us

Complexul imobiliar de la restaurantul Moara de Foc a primit avizul de oportunitate: clădiri cu 13 niveluri

Investiții private

Complexul imobiliar de la restaurantul Moara de Foc a primit avizul de oportunitate: clădiri cu 13 niveluri

Proiectul imobiliar propus de Indiana SRL pe amplasamentul restaurantului Moara de Foc a primit recent avizul de oportunitate, regimul de înălțime aprobat fiind cu două niveluri în subsol, parter, mezanin și 9 etaje, respectiv un total de 13 niveluri.

Potrivit avizului 1416/2022, obiectul proiectului vizează construirea unui ansamblu hotelier și rezidențial pe terenul deținut de către firmă în baza unui drept de superficie. Suprafața totală a terenului ajunge la aproape 3.000 mp.

Procentul maxim de ocupare a terenului a fost aprobat la 50%, iar coeficientul de utilizare la 3,9, ceea ce înseamnă că viitoarele clădiri vor putea ocupa până la jumătate din suprafața terenului, iar suprafața construită desfășurată va putea fi de maximum 11.500 mp. „Capacităţile de transport propuse se vor supune avizării Comisiei de Circulație din cadrul Municipiului Iași și Biroului Poliției Rutiere Iași”, se precizează în aviz.

Odată obținut acest aviz, proiectul va putea intra din nou în dezbatere publică: în anul 2020, o primă variantă a proiectului de PUZ a făcut obiectul unor dezbateri la nivelul Primăriei – la vremea respectivă, Comisia de urbanism a Consiliului Local solicita completarea documentației tehnică cu detalierea căilor de acces. Într-un termen optimist, proiectul de PUZ ar putea fi aprobat de Consiliul Local în următoarele 6 luni și, ulerior, în a doua parte a anului viitor să fie obținută autorizația de construire de către beneficiar.

Proiectul imobiliar din zona restaurantului Moara de Foc a fost inițiat acum doi ani de Indiana SRL, APIX.ro fiind prima sursă media care a scris despre această investiție și despre intenția de demolare a actualului local. Potrivit planului urbanistic zonal (varianta 2020), investitorul intenționează să construiască patru imobile înalte (8 și 9 etaje) și alte două clădiri cu regim mic de înălțime. Rămâne de văzut în ce măsură a fost modificat PUZ-ul, dar e foarte puțin probabil că au fost schimbări radicale.

„În prezent terenul este în intravilan, prin PUZ se propune realizarea unei construcții cu funcțiune de hotel și locuință, cu un regim de înălțime de 2S+P+M+8+9E(retras). Realizarea invesțitiei este oportună și importantă pentru zona în care se află amplasamentul, în concluzie propunem avizarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Este necesară extinderea utilităților, amenajarea corespunzătoare a căii de acces prin crearea unui profil stradal corespunzător în incinta terenului studiat”, se preciza în varianta inițială a proiectului de PUZ.

Aceasta este planșa inițială a proiectului de la Moara de Foc. Vom reveni cu informații despre eventualele modificări ale proiectului în ediții viitoare
Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top