Connect with us

Au început lucrările la fabrica Grenzebach, unul dintre pilonii noului pol industrial al Iașului

Investiții private

Au început lucrările la fabrica Grenzebach, unul dintre pilonii noului pol industrial al Iașului

Grupul Grenzebach (Germania) a început lucrările la fabrica ieșeană care va consolida prezența grupului în România, devenind un hub pentru afacerile europene din industria sticlei, a construcțiilor și a intralogisticii, se arată într-un comunicat remis APIX.ro de către compania germană.

Finalizarea construcției este programată pentru toamna anului 2023, iar această extindere va crea aproximativ 100 de noi locuri de muncă. Fabrica este construită pe șos. Iași – Tomești, lângă actualul sediu al companiei.

Hala nouă este construită în zona cu contur portocaliu. În paralel, vor fi modernizate și halele existente. Potrivit planului urbanistic zonal aprobat recent de către Consiliul Local, investiția totală se ridică la peste 70 milioane lei

Potrivit comunicatului primit la redacție, noua clădire din Iași va fi construită pe un teren de 30.000 mp, chiar lângă sediul actual al companiei. Clădirea va fi un centru de producție modern, care va oferi zone de producție pentru sectoarele de sticlă, materiale de construcții și intralogistică, dar și spații pentru dezvoltări viitoare și alte servicii.

„Prin această adăugare și modernizare, ne arătăm angajamentul față de locația din Iași, față de regiune și față de România. Vedem locația noastră din România ca pe o bază perfectă pentru dezvoltări tehnologice. Și ca răspuns ideal la cererea în creștere de pe piețele noastre principale, compania devine un centru suplimentar de producție și dezvoltare”, spune Moritz Ückert, Director General Grenzebach România S.R.L., citat în comunicat.

Noua structură face parte dintr-un concept amplu de reorganizare a locației din Iași, subvenționat de stat. Alături de noua hală de producție, clădirea existentă a fabricii este modernizată pentru a se conforma cerințelor actuale de eficiență și sustenabilitate.

Amintim că, în 2019, Grenzebach a încheiat un acord cu BMT Aerospace pentru achiziţia diviziei de sticlă a belgienilor, intitulată CNUD-EFCO GFT – companie din Belgia cu subsidiare în România, Germania şi China. În România, sediul social al companiei este pe şos. Iaşi – Tomeşti 33A, iar, în prezent, este deţinută în proporţie de 100% de grupul german. BMT avea deja o hală de producție, iar nemții acum extind capacitatea. În noua hală se vor produce și panouri solare, o noutate pentru piața ieșeană.

Despre Grenzebach Romania S.R.L.
Ca centru de producție și inginerie al grupului internațional Grenzebach, Grenzebach Romania oferă clienților săi din industria sticlei, intralogistică și a materialelor de construcții, produse și soluții “fabricate în Europa”. Clienții beneficiază nu numai de anii de experiență în inginerie ci și de un know-how vast în automatizare, provenind din cunoștintele și tehnologia CNUD EFCO si Grenzebach. Localizată între Europa Centraă și cea de Sud-Est, cu deschidere la Marea Neagră, Grenzebach Romania este un hub ideal pentru transport maritim, rutier și feroviar. Aproximativ 160 de angajați se concentrează pe producerea și dezvoltarea de procese și instalații care îndeplinesc cerințele actuale și viitoare pentru digitalizare si automatizare. Valori precum sustenabilitatea și parteneriatul joacă un rol important pentru companie.

Despre Grenzebach
Grenzebach deservește piețele globale ale industriei sticlei și materialelor de construcție, precum și piețele de intralogistică cu soluții de automatizare individualizate. În plus, compania se extinde în permanență în noi domenii de aplicare, cum sunt diversele proceduri de reciclare, sudarea prin frecare, automatizarea producției aditive sau interconectarea digitală. Grenzebach se numără printre liderii tehnologici ai piețelor în care activează. Locațiile de producție din Germania, România, SUA și China, precum și reprezentanțele din toată lumea fac posibilă asistarea clienților la fața locului. Mai mult de 3.000 instalații puse în funcțiune în 55 de țări sunt dovada calității și seriozității grupului – și asta de peste 60 de ani. Începând de la înființare, grupul de IMM-uri se află în proprietatea fondatorului, numărându-se, cu cota sa de export de peste 90 de procente, printre jucătorii globali.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top