Connect with us

Magazinul Kaufland din CUG va fi aprobat până la finalul anului, iar în 2023 ar putea începe lucrările

Investiții private

Magazinul Kaufland din CUG va fi aprobat până la finalul anului, iar în 2023 ar putea începe lucrările

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent construirii unui magazin Kaufland va intra în dezbaterea Consiliului Local (CL) până la finalul acestui an, respectiv în cadrul ședinței de la mijlocul lunii decembrie, în condițiile în care Primăria a publicat deja un proiect de hotărâre în acest sens.

În următorii ani, Iașul va deveni un punct important pe harta națională a lanțului de retail având în vedere investițiile preconizate, respectiv: un centru logistic la Miroslava, un parc de retail în Bularga și un alt magazin în Galata, pe lângă cele cinci existente (Păcurari, Tătărașiinaugurat anul acesta, Tudor Vladimirescu, Nicolina și zona Podului de Piatră).

Proiectul privind construirea noului magazin din zona CUG a intrat în dezbatere publică în luna februarie a.c. și, inițial, estimările erau că lucrările vor începe chiar în acest an. Însă, problemele din activitatea Primăriei în ceea ce privește urbanismul a tergiversat momentul intrării proiectului în plenul CL. Odată ce va fi aprobat, beneficiarul va putea solicita emiterea autorizației de construire, astfel că sunt create premisele ca lucrările să înceapă în a doua parte a anului viitor.

Amplasamentul noului magazin este în zona Fortus, la ieșirea din Iași, imediat după lac și Centrul Expozițional. Suprafața ajunge la peste 17.200 mp

PUZ-ul aferent construirii centrului comercial a intrat în procesul de avizare la nivelul municipalității de peste un an. În acte, actualul beneficiar este firma Engeko, companie controlată de fostul ministru Relu Fenechiu. Între Engeko și Kaufland este încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru terenul unde va fi construit magazinul: surse APIX.ro spun că tranzacția se ridică la 2 milioane euro, dar o condiție este ca Engeko să predea amplasamentul cu tot cu PUZ până la finalului anului 2022.

Așa cum se poate constata din planșa urbanistică, accesul auto în parcarea Kaufland va fi permis prin drumul existent pe latura nordică a amplasamentului, stradă care face legătura cu șos. Nicolina. Construirea magazinului va determina amenajarea unei girații pe șos. Nicolina

În prezent, calea de acces existentă, cea de pe latura nordică amplasamentului, are o lăţime de 10,25 metri plus acostamente. „Se va propune lărgirea străzii pentru a asigura un profil cu două benzi pe sens de câte 3,5 m şi un trotuar de 1 m, în total un drum cu lăţime de 16 m din care 2 m de trotuar pe sens”, se arată în proiectul de PUZ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top