Connect with us

Parcul logistic al Synergy a intrat în avizare: hale de producție și depozitare pe 27 ha

Acesta este amplasamentul investiției

Investiții private

Parcul logistic al Synergy a intrat în avizare: hale de producție și depozitare pe 27 ha

Proiectul urbanistic inițiat de grupul Synergy, în vederea construirii unui parc logistic în Miroslava, pe un teren de 27 hectare, a intrat în procesul de avizare la autoritățile de resort. Apix.ro a anunțat, în premieră, planurile pentru un astfel de proiect încă din vara anului trecut, în investiție fiind implicați oameni de afaceri din Cehia, Turcia și România.

Construire hală pentru depozitare, producție și producție ușoară, spații administrative, împrejmuire teren, platforme betonate, racord utilități și organizare șantier”, este obiectul Planului Urbanistic Zonal depus de Synergy Logistic Miroslava SRL la autorități. În primă instanță, PUZ-ul va face obiectul unei dezbateri în cadrul Comisiei zonale de monumente istorice.

Terenul Synergy se află la sud de centrul logistic Kaufland care, la rândul lui, se învecinează cu viitorul parc logistic al Zinan. Cele trei proiecte înconjoară, pe la vest, zona Metro și cea a Parcului Industrial I Miroslava.

Așa cum Apix.ro a scris în august 2022, Synergy Logistic SRL este patronată de Huseyin Karali şi Savas Gunata. Cei doi au fondat, în 2001, Synergy Construct SRL, societate care a devenit unul dintre principalii contractori generali pentru proiecte comerciale si industriale. În portofoliul de proiecte al Synergy sunt investiţii în parcuri logistice din România, Georgia, Germania, Polonia şi Turcia.

Însă, în compania deschisă special pentru parcul logistic din Miroslava (dar cu sediul social în București) figurează printre asociați și Carmen Pițigoi, soția omului de afaceri Bogdan Pițigoi, cel care a făcut primul parc logistic – Solo, vândut anul trecut către grupul suedez Oresa).

Verificările Apix.ro de anul trecut au relevat că pe terenul de 27 ha deținut de Synergy este o ipotecă de peste 2 milioane euro în favoarea firmei Element Logistic & Industrial Investments SRL, companie ai cărei beneficiari reali sunt, conform Registrului Comerțului, oamenii de afaceri Dragoș Sacha și Ionuț Dumitrescu.

  • Primul, un om de afaceri ceh, este fondatorul Superbet, iar al doilea este cunoscut pentru activitatea sa de antrepriză în consultanţă şi dezvoltări imobiliare. Sacha şi Dumitrescu anunţau, toamna trecută, că, într-un termen de 4 ani, îşi propun să construiască în ţară 500.000 mp de spaţii industriale. Firma cu drept de ipotecă pe teren are investiţii într-un hub logistic din Buftea-Chitila, precum şi în alte zone din ţară: Ploieşti, Piteşti sau Brăila, toate proiectele fiind sub marca „ELI Parks”.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top