Connect with us

Ce se va construi la intrarea în oraș, zona Antibiotice, pe 2,5 hectare: un hipermarket și clădiri de birouri

Investiții private

Ce se va construi la intrarea în oraș, zona Antibiotice, pe 2,5 hectare: un hipermarket și clădiri de birouri

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) propus de PEG Grup în zona Antibiotice a ajuns în etapa de consultare publică: APIX.ro a scris în premieră despre investiția companiei, iar acum revenim cu detalii despre proiect, așa cum rezultă acestea din PUZ.

Terenul deținut de PEG Grup este liber de construcții, are o suprafață totală de peste 2,5 hectare și este format din două parcele între care se află un teren public. În zonă, în ultimii aproape 20 de ani, au fost făcute mai multe investiții, în general fiind vorba despre showroom-uri auto, sedii ale unor firme de servicii, comerț, industrie, spații de producție, precum și hipermarketuri de produse alimentare sau materiale de construcții.

Acesta este amplasamentul (sursa: PUZ)

Potrivit proiectului de PUZ, zona în continuare „prezintă un interes crescut” pentru dezvoltări de tipul celor enumerate mai sus, interes datorat în special drumului european și a șoselei de centură care face legătură cu drumul spre Vaslui.

„Propunerea făcută se înscrie în dezvoltarea urbansitică a întregii zone, având în vedere că se dorește construirea unor spații comerciale, birouri și funcțiuni conexe”, se precizează în PUZ.

  • PEG este unul dintre cele mai mari companii de dezoltare imobiliare din Iași. Până la proiectul din zona Antibiotice, PEG a livrat 1.200 de apartamente prin intermediul altor proiecte implementate. Un număr similar de locuințe va cuprinde noul ansamblu din zona Păcurari – Rediu.

Lista utilizărilor admise prevăzute în proiect: hypermarket, sedii de firme, servicii conexe (dezvoltare, formare professională, expoziții, facilități pentru angajați și clienți), producție nepoluantă și depozitare, depozitare en-gros, reprezentanțe auto, comerț cu amănuntul, alimentație publică și parcări.

Regimul de înălțime este propus cu parter, un etaj și un al doilea etaj tehnic, la o înălțime maximă de 12 metri. Complexul va fi deservit de un număr de peste 300 de locuri de parcare. Din planșa urbanistică rezultă că vor fi amenajate patru clădiri: una de mari dimensiuni (construită pe parcela de aproape 2 ha și care va găzdui cel mai probabil un nou hipermarket) și alte trei clădiri mai mici care vor avea funcțiunea de birouri și comerț.

Planșa urbanistică

Zona de lângă Antibiotice va suferi modificări importante în următorii ani, în condițiile în care sunt în pregătire proiecte de amploare atât cu specific rezidențial, cât și industrial. Printre cele mai importante investiții amintim de centrul logistic Kauflandparc logistic Zinanextinderea parcului Soloparcul industrial Lețcani, parcul Synergy și altele. De asemenea, peste drum de Antibiotice sunt în construcție ansambluri rezidențiale, iar, în cazul unor proiecte, apartamentele au fost deja date în folosință.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top