Connect with us

Peste 20 de construcții vor fi demolate în Zona Industrială: începe un proiect imobiliar major

Investiții private

Peste 20 de construcții vor fi demolate în Zona Industrială: începe un proiect imobiliar major

Compania Office&Logistic SRL a obținut undă verde de la Primăria Iași pentru demolarea a peste 20 de construcții, de pe str. Calea Chișinăului, imediat după complexul eGros. Dezafectarea imobilelor este punctul de pornire pentru una dintre cele mai mari investiții din ultimii ani de la Iași: zeci de tronsoane de bloc cu un regim de până la 20 etaje, la o înălțime de 70 metri.

În proiect sunt implicați oamenii de afaceri Tudor Cheșcu și Cristian Delcea, dar, din informațiile APIX.ro, investiția în ansamblul va fi sprijinită și de parteneri străini. Complexul se va întinde pe 7 hectare, iar parcarea va avea peste 2.200 de locuri. Pentru această investiție deja au fost cheltuite aproape 10 milioane euro, sumă care include și achiziția terenului.

Dintre actualele clădiri de pe amplasament, doar una va rămâne, parțial, în „picioare” în scopul organizării de șantier, servind drept spațiu destinat muncitorilor (vestiare) și birou temporar pentru urmărirea lucrărilor de demolare. „Demolarea finală a imobilului va face obiectul unei investiții ulterioare”, se arată în autorizația 387/2023, emisă de Primăria Iași.

Complexul care va fi construit în locul clădirilor care vor fi demolate (vezi mai multe imagini)

Potrivit proiectului de PUZ, terenul a fost împărțit în două unități teritoriale de referință: o zonă dedicată blocurilor de locuințe (5,2 ha) și cealaltă pentru spații de învățământ și funcțiuni complementare (2 ha).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top