Connect with us

Centrul logistic Kaufland din Miroslava va avea o suprafață utilă de circa 70.000 mp

Investiții private

Centrul logistic Kaufland din Miroslava va avea o suprafață utilă de circa 70.000 mp

Lucrările la Centrul Regional Multifuncțional Kaufland din Miroslava ar putea începe până la finalul acestui an, în condițiile în care proiectul poate obține autorizația de construire în luna iulie sau august: pe 26 iunie este programată dezbaterea publică asupra raportului de mediu.

Centrul de la Iași va fi cel de-al treilea depozit logistic al lanțului de retail din România, alte două fiind în Ploiești și Turda. În spațiile de depozitare, care vor avea o suprafață utilă de aproape 70.000 mp, vor fi stocate materiale şi mărfuri care vor aproviziona magazinele Kaufland din zona de nord-est a ţării şi nu numai. Odată ce lucrările vor începe, termenul de execuţie este de 24 de luni.

Centrul va fi construit în vecinătatea Parcului Industrial I Miroslava, la nord fiind calea ferată

Regimul construcției, care va cuprinde și spații administrative alături de cele de depozitare, va fi cu parter, mezanin şi 2 etaje. Amprenta la sol a spaţiilor de depozitare va fi de aproape 62.000 mp, în timp ce suprafaţa utilă va ajunge la 67.000 mp.

Accesul va fi asigurat de drumurile interioare din parcul industrial, căi rutiere care fac legătura cu drumul european şi şoseaua de centură. În documentaţia de mediu se arată că o suprafaţă de 24 hectare va avea destinaţia de spaţiu verde, urmând a fi făcute şi plantări. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unei pasarele pietonale (250 mp), în timp ce partea carosabilă şi aleile pietonale vor avea o suprafaţă totală de circa 80.000 mp.

Imagine de la amplasament

„Structura de rezistenţă va fi o construcţie în cadre, cu stâlpi şi grinzi din beton armat prefabricat. Placa suport pardoseală va fi realizată din beton armat. În funcţie de destinaţia spaţiilor interioare, pereţii de compartimentare vor fi de mai multe tipuri: din beton armat prefabricat sau monolit, gips-carton, zidărie şi panele tip sandwich pentru camerele frigorifice”, se arată în raportul de mediu.

În ceea ce priveşte parcajele, proiectul prevede amenajarea a 700 de locuri de parcare, în condiţiile în care 120 dintre acestea vor fi pentru camioane, iar minimum 20% din locurile destinate vehiculelor mici (580) vor fi prevăzute cu staţii de încărcare electrice.

O randare a proiectului făcută publică de Primăria Miroslava [prelucrată de APIX.ro]

În raport se arată că se va produce o aglomerare a traficului în zonă, având în vedere şi dezvoltările industriale din vecinătăţi, dar beneficiarul susţine că circulaţia poate fi fluidizată corespunzător „printr-o sistematizare eficientă a accesurilor şi ieşirilor din parcări”.

Val de proiecte Kaufland la Iași

În ultimii ani, lanţul de retail a pornit o ofensivă la Iaşi, Kaufland având cele mai mari investiţii din capitala Moldovei pe piaţa de profil. Anul trecut, compania a deschis magazinul din Tătăraşi şi are în proces de autorizare alte două hipermarketuri: unul în CUG şi celălalt în Galata. Acestor două proiecte li se adaugă o investiţie de o amploare ceva mai mare: un parc de retail în Bularga, care va fi amenajat pe un teren de 6,4 hectare, suprafaţă care a fost achiziționată cu 10 milioane euro și care a făcut parte din Moldomobila.

Schița urbanistică – cu portocaliu sunt evidențiate căile rutiere de incintă

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top