Connect with us

Israelienii de la Shikun&Binui, pe ultima sută de metri cu investiția de la Deleni: parcul eolian are aviz de mediu

Imagine de la amplasamentul viitorului parc eolian

Investiții private

Israelienii de la Shikun&Binui, pe ultima sută de metri cu investiția de la Deleni: parcul eolian are aviz de mediu

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a emis avizul de mediu pentru parcul eolian propus la Deleni de una dintre cele mai mari companii din Israel: Shikun & Binui Energy Europe BV, prin intermediul firmelor pe care le deține în România.

APIX.ro a scris în premieră despre acest subiect încă din luna martie 2023, de la momentul în care israelienii au solicitat emiterea avizului de mediu. Odată obținut acest aviz, obținerea autorizației de construire a devenit o formalitate.

Proiectul de la Deleni va fi implementat de firma Deleni Wind Energy SRL (cu sediul social în Constanța). Această firmă este deținută de către Shikun and Binui Energy România, subsidiara din România a Shikun & Binui Energy Europe BV, holding înregistrat în Olanda și deținut de firma israeliană, după cum au revelat verificările APIX.ro.

Parcul va avea un număr de 12 grupuri generatoare eoliene cu o putere individuală de maximum 6 MW și o putere totală de maximum 72 MW/h.

Shikun & Binui este cea mai importantă companie de infrastructură și imobiliare din Israel – o corporație globală care operează prin filialele sale din Israel și din întreaga lume. Activ în peste 20 de țări de pe patru continente, Shikun & Binui este implicat în diverse domenii, inclusiv infrastructură, dezvoltare imobiliară și energie”, este descrierea companiei de pe site-ul oficial.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top